MILJENIK KRITIKE I PUBLIKE

Svi su ludi za Jeremyjem Allenom Whiteom: Hit serija 'The Bear' lansirala ga je u zvijezde

27.08.2023 u 21:11

  • +2

Jeremy Allen White

Izvor: Profimedia / Autor: George Pimentel for PEOPLE / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Serija 'The Bear' o histeričnom, ali vrhunskom kuharu osvojila je publiku i kritiku diljem svijeta, a dijelom je za to zaslužan i Jeremy Allen White, osvojivši više nagrada za to glumačko ostvarenje. a 32-godišnjem glumcu smiješi se i ovogodišnji Emmy

Iako ga većina vjerojatno ne zna po imenu, njegovo lice dobro je poznato ljubiteljima teen serije 'Shameless'. Jeremy Allen White polako, ali sigurno osvaja kritičare i ljubitelje dobrih serija, već je osvojio Zlatni globus, a velika vjerojatnost da osvoji nagradu Emmy mogla bi od njega napraviti novu zvijezdu Hollywooda koju svi žele u svojim projektima!

Kao Lip Gallagher u seriji 'Shameless' osvojio je nekoliko nominacija, no kao Carmen Carmy Berzatto u seriji 'The Bear' osvojio je naklonost svih. Način na koji je izvedbom privukao pozornost, tvrde znalci, već dugo nije viđen.

Zašto ga svi toliko hvale?

Nevjerojatne glumačke sposobnosti? Svakako! Školovan plesač? Njegov je skriveni talent! Tijelo kao da ga je klesao sam Michelangelo? Provjerite sami! Prodorne plave oči? Takve se rijetko viđaju!

Da bi se pripremio za ulogu nestabilnog, problematičnog, nervoznog i hvaljenog kuhara Berzatta, White je i u privatni život unio neke promjene da bi što dublje ušao u lik koji predstavlja. Kako bi bio što uvjerljiviji kao kuhar, pripremao se studirajući u Institutu za kulinarsko obrazovanje, a da bi ušao u talijanski obiteljski ugođaj, kod kuće je kuhao sve recepte iz kuharice Frankies Spuntino.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Rotten Tomatoes TV/ YouTube

Kad su mu iz produkcije ponudili ulogu, nisu bili sigurni hoće li pristati na nju, no White se odlučio za taj izazov, dijelom zato što bi mrzio gledati da je pripala nekom drugom.

U osnovnoj školi bio je plesač baleta, jazza i stepa. U dobi od 13 godina, nakon ulaska u plesni program srednje škole, promijenio je mišljenje i odlučio se okušati u glumi, a čini se da nije pogriješio jer nakon performansa koji je pokazao u seriji 'The Bear' mnogi mu nagoviještaju sjajnu budućnost! Poznato je da je glumcu potrebna jedna odlična uloga i malo sreće da mu svijet bude otvoren, a Whiteu bi se mogla dogoditi ona slava kakvu danas žive Timothée Chalamet nakon filma 'Call Me By Your Name' ili Florence Pugh nakon glavne uloge u 'Lady Macbeth'.

Koga je sve ljubio?

Glumac je bio u vezi s kolegicom Emmom Greenwell, s kojom je glumio u seriji 'Shameless', a u njoj su bili sretni par Lip i Mandy. Ne zna se točno kako i kada su stvari među njima postale romantične jer je par držao to za sebe, iako su se redovito zajedno pojavljivali na crvenom tepihu.

Nakon Greenwell, glumac se zaljubio u Addison Timlin, također kolegicu s kojom se spojio na setu filma 'Afterschool' 2008. godine. Prijateljstvo je 2016. godine preraslo u ljubavnu romansu. Tijekom veze dobili su dvije kćeri, a svoju su ljubav okrunili brakom na intimnoj ceremoniji 2019. godine.

Par se vjenčao na poprilično osebujan način noseći crne traper jakne s natpisom 'Til Death' (Do smrti) i nadimcima partnera. Međutim White i Timlin naposljetku su podnijeli zahtjev za razvod u svibnju 2023.

Dana 5. kolovoza objavljene su fotografije Whitea s Ashley Moore, glumicom iz serije 'Znam što si radio prošlog ljeta'. Na fotografijama se dvoje glumaca ljubi i grli šetajući ulicom pa je, čini se, rođena nova veza.