u dodiru s prirodom

Helen Mirren otkrila koji trik joj je pomogao da ostane prisebna u Hollywoodu

23.08.2023 u 10:10

Bionic
Reading

Dobila je Oscara, Tonyja i pet Emmyja, no glumica Helen Mirren ne dopušta da joj slava 'lupi o glavu'. Na ljepotu gleda kao ono što svaka osoba nosi u sebi, otvoreno govori o starenju, nerado se hvali svojim uspjesima, a sve zbog hobija koji joj pomaže da ostane ono što ona jest

Dobitnica Oscara, Tonyja i čak pet Emmyja ne prestaje nas oduševljavati svojom osobnošću! Helen Mirren motivirala je mnoge da prihvate starenje i sijedu kosu kao dio svog šarma, a njezin lifestyle ne nalikuje onom koji njeguju brojne zvijezde Hollywooda. Britanka je otkrila da svoje vrijeme ispunjava hobijem koji ju je naučio mnogočemu.

78-godišnju glumicu na zemlji drži njezin vrt, a briga o biljkama naučila ju je da nije sva moć u njezinim rukama. Vrtlarstvo ju je oslobodilo ega i nesigurnosti jer prirodu nitko ne može kontrolirati.

'To vam na neki način čisti mozak. Ne možeš imati ego s vrtom. Biljka jednostavno neće rasti tamo gdje vi želite da raste', rekla je Mirren zaključivši da vrtlarenje na nju djeluje meditativno te da tako 'čisti' mozak.

Vrijeme provodi između svojih domova u Londonu i Lake Tahoeu u SAD-u, a kroz cijelu karijeru Mirren nije bila nametljiva u svojim nastupima već elegantna u svojoj jednostavnosti i umjerenosti.

Ljubav prema vrtlarenju dijeli sa svojim suprugom Taylorom Hackfordom s kojim je u braku od 1997. godine. Otkrila je da zajedno vrtlare te uživaju u biljkama koje rastu, a podijelili su i poslove kojima se bave: 'Moj muž je drvo, a ja sam grmlje i cvijeće. To je klasična podjela rada. Nevjerojatno je vidjeti biljke koje smo posadili.'

  • +8
Helen Mirren Izvor: Profimedia / Autor: Ian West / PA Images / Profimedia