65-GODIŠNJI GLUMAC

Svi strahuju za zdravlje Toma Hanksa: Ruke su mu se dosta tresle, a sve su zabilježile kamere

15.06.2022 u 11:42

Bionic
Reading

Holivudski velikan Tom Hanks pojavio se ranije ovog mjeseca u Sydneyju u Australiji, tijekom svjetske premijere novog filma o Elvisu Presleyju, kada je na pozornici pokušao sakriti da mu ruke jako drhte

Iako do sada nije otkrivao da ima problema sa zdravljem, 65-godišnji holivudski glumac Tom Hanks prilikom svog posljednjeg javnog nastupa nije uspio zaustaviti drhtanje ruku.

Dok je držao govor na pozornici u Sydneyju, tijekom promocije novog filma Buza Luhrmanna o Elvisu Presleyju, u kojem igra njegova menadžera, Hanksu su se ruke dosta tresle, a sve su zabilježile kamere.

Omiljeni glumac uspio je zabrinuti obožavatelje i kolege, a izgleda da ima problema s tremorom, koji obilježavaju ritmični, izmjenični ili oscilirajući pokreti, a može se odnositi na pojačavanje pokreta, primarni poremećaj ili simptom oštećenja malog mozga ili pak Parkinsonovu bolest. Posebno se javlja tijekom razdoblja povećanog stresa, s čime se Hanks zasigurno susreo u posljednjim mjesecima turneje na kojoj promovira novi film.

Tom Hanks Izvor: Profimedia / Autor: Richard Milnes / Alamy / Alamy / Profimedia

'Nema boljeg mjesta na svijetu nego ovdje, na Zlatnoj obali, imati svjetsku premijeru', rekao je držeći u desnoj ruci mikrofon dok mu je lijeva bila u džepu. Kada se ruka krenula tresti, a s njom i mikrofon, Hanks je brzo izvukao drugu iz džepa, no ni to nije uspjelo spasiti stvar. U jednom trenutku glumac je pokušao kontrolirati treskavicu premještanjem mikrofona u drugu ruku, ali ni to mu nije uspjelo.

Inače, o istom je zdravstvenom problemu nedavno progovorila bivša njemačka kancelarka Angela Merkel. Ona je u intervjuu otvoreno govorila o okidačima koji su joj uzrokovali tremor.