DO SAMOG KRAJA

Sve mora biti savršeno: Evo gdje kraljevska obitelj vježba za krunidbu

04.04.2023 u 06:22

Bionic
Reading

Plesna dvorana u Buckinghamskoj palači trenutno 'glumi' Westminstersku opatiju za pripremu članova kraljevske obitelji, kao i njihovog osoblja, za veliku ceremoniju koja će se održati 6. svibnja

Kraljevska obitelj u niskom je startu i svaki slobodan trenutak koristi za uvježbavanje protokola kako bi na krunidbi kralja Charlesa III, zakazanoj za 6. svibnja, sve išlo 'kao po špagi'. Da im ne bi bilo previše naporno, ali i kako bi svi bili na okupu kada je to potrebno, odlučeno je da se vježbe i pripreme održavaju na mjestu koje je svakome od njih dovoljno blizu.

Kako doznaje magazin People, probe se održavaju u plesnoj dvorani Buckinghamske palače, a veliki prostor savršeno oponaša Westminstersku opatiju i dio smješten odmah ispod Velikog oltara kako bi svi sudionici mogli steći dojam o rasporedu i svemu potrebnom za povijesnu ceremoniju.

To ujedno znači da članovi obitelji, kao i njihovo osoblje te svećenstvo, mogu vježbati u bilo kojem trenutku, kada god to požele, u prostoru koji je prilagođen tome da i vizualno podsjeća na Westminstersku opatiju.

  • +5
Kralj Charles III i kraljica supruga Camilla u Njemačkoj Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

U vrijeme krunidbe kraljice Elizabete II, koja je održana 1953., izgrađene su drvene stepenice unutar Westminsterske opatije i vodile su do uzdignute platforme, gdje je bilo postavljeno prijestolje. Nagađa se da će nešto slično biti napravljeno i za krunidbu kralja Charlesa III.

Inače, plesna dvorana u Buckinghamskoj palači najčešće se koristi za održavanje državnih banketa ili službenih ceremonija na kojima se dodjeljuju viteške titule i druge počasti.