OMILJENA AKTIVNOST

Kraljica Camilla se odriče dugogodišnjeg hobija, poznato je i zašto

03.04.2023 u 09:25

  • +6

Kraljica Camilla

Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Kraljica je u posjetu školarcima na sjeveru Njemačke otkrila da je morala odustati od jahanja. Visoko popularan hobi mnogih članova kraljevske obitelji bio je vrlo drag i Camilli, no već neko vrijeme ne jaše

Biti član kraljevske obitelji znači i imati neka ograničenja zbog neprimjerenosti nekih aktivnosti, no to nije razlog zbog kojeg je kraljica Camilla odlučila prestati s dugogodišnjim hobijem - bila je prisiljena odreći se jednog od svojih omiljenih načina razbibrige zbog godina.

75-godišnja Camilla otkrila je da je prestara da nastavi s jahanjem, jednom od svojih omiljenih sportskih aktivnosti.

Kraljica je u Hamburgu iskreno priznala školarcima da, iako je prije imala konje, nažalost više ne može jahati. Iako ne postoji službeni razlog zbog kojeg godine nekog mogu spriječiti u jahanju, zdravstvene komplikacije kao rezultat dobi, kao što su ograničena pokretljivost, artritis i slabost, mogu utjecati na to.

Priznanje kraljice Camille moglo bi iznenaditi kraljevske obožavatelje, s obzirom na to da je njezina svekrva, kraljica Elizabeta II, nastavila jahati čak i u svojim devedesetima.

Najistaknutija britanska kraljica počela je s lekcijama jahanja kad je imala tek tri godine, a svog prvog ponija dobila je kad je navršila četiri godine. Njezina ljubav prema konjima i jahanju nije se smanjivala pa su je tijekom godina često viđali kako jaše u parku Windsor.

  • +11
Kraljica Camilla Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA/ GUIBBAUD-MOUSSE-NEBINGER-ORBAN / ABACA PRESS / PROFIMEDIA

Čak je i za svoj rođendanski portret prilikom 96. rođendana pozirala uz svoja dva ponija: Bybeck Katie i Bybeck Nightingale.