šokirao odlukom

Sve je šokirao: Glavni dioničar Hermesa ostavit će nasljedstvo - svom vrtlaru?

05.12.2023 u 23:59

Bionic
Reading

Nicolas Puech, koji je samac i nema djece, želi usvojiti svog bivšeg kućnog pomoćnika kako bi ga označio kao nasljednika svojeg ogromnog bogatstva

Nicolas Puech, 80-godišnji Francuz i glavni dioničar Hermèsa s procijenjenim bogatstvom između 9 i 10 milijardi švicarskih franaka, sve je šokirao namjerom da promijeni svoju oporuku kako bi podijelio dio svojeg ogromnog bogatstva sa - svojim bivšim vrtlarom.

Prema izvještaju Tribune de Genève, ovaj glavni dioničar luksuzne modne kuće uistinu je spreman svoje bogatstvo proslijediti 51-godišnjem muškarcu iz, kako list navodi, 'skromne marokanske obitelji' kojeg želi posvojiti.

Prema Bilan magazinu, koji godišnje rangira 300 najbogatijih pojedinaca u Švicarskoj, njegovo se bogatstvo procjenjuje na 9,5 do 10,5 milijardi eura, a najveća prepreka je borba s administracijom.

Naime, iako se u Švicarskoj može posvojiti odraslu osobu, papirologija je iznimno komplicirana i čitav postupak mogao bi trajate dulje od životnog vijeka Puecha.

  • +8
Hermes Oran sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Euronews piše da Puech živi u Valaisu u Švicarskoj, a navodno je već poduzeo korake za preuređenje svojeg imanja i angažirao pravnike koji će mu pomoći u procesu posvajanja.

Svemu se najviše protivi zaklada Isocrates kojoj je Puech 2011. godine oporučno ostavio čitavo nasljedstvo i spremna se boriti protiv ove neočekivane odluke nasljednika Hermesa.