ZGODAN I VRIJEDAN

Sve je oduševio: Upoznajte Austina Butlera, glumca koji je utjelovio Elvisa Presleyja

27.05.2022 u 06:43

Bionic
Reading

Austin Butler mlađoj je publici sigurno poznat zbog teen uloga u Disneyjevim projektima i primjerice 'Hannah Montani'. Ovaj perspektivni 30-godišnjak koji je vrlo rano ušao u svijet glume ne krije koliko uživa u njemu, a uloga Elvisa Presleyja u jednom od najiščekivanijih filmova godine otvorit će mu još mnoga vrata

Posljednjih nekoliko mjeseci medijske je stupce punio uglavnom zbog veze s deset godina mlađom manekenkom Kaiom Gerber, no Austin Butler zaslužuje mnogo više od toga. Dokazao je to novom ulogom u kojoj tumači lik kralja rock 'n' rolla Elvisa Presleyja.

Ovu zahtjevnu ulogu, zbog koje je imao zadatak uvući se u njegovu kožu i 'skinuti' njegove rasplesane bokove, baršunast glas i jedinstven stil, Austin je zaslužio zbog svojih angažmana na Broadwayu.

Evo nekoliko stvari koje trebate znati o zgodnom Amerikancu koji će u godinama što slijede sigurno biti sve popularniji.

U svijet glume ušao je kad mu je bilo samo 13 godina

Austin Butler dijete je rastavljenih roditelja, rođen u Anaheimu u Kaliforniji, a odrastao je uz stariju sestru Ashley. Sa samo 13 godina pristupili su mu na jednom sajmu predstavnici kompanije za menadžment i pomogli mu da započne svoje prve projekte u industriji zabave. Već tada shvatio je da mu se gluma sviđa i odlučio nastaviti u tom smjeru.

Napustio je školu i odlučio se školovati od kuće kako bi se mogao prilagoditi rasporedu glumačkih projekata. Glumio je za Disney i Nickelodeon, poznate divove dječje zabave. Potom je 2005. dobio ulogu u mjuziklu 'Hannah Montana' te sitcomu 'iCarly'.

Široj javnosti postao je poznat zbog Carrie Bradshaw

Austin Butler utjelovio je zgodnog klinca Sebastiana Kydda koji se pojavljuje u 'The Carrie Diaries', spin-offu serije 'Seks i grad'. Tada, 2012., postao je poznat široj javnosti. Podsjetimo, serija prikazuje mladu Carrie Bradshaw, a koju je glumila Anna Sophia Robb. Radnja je smještena u prve godine njezine srednje škole početkom 1980-ih.

  • +3
Austin Butler Izvor: Profimedia / Autor: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Veze s ljepoticama također su ga obilježile

Ovaj plavokosi zavodnik dug niz godina hodao je s kolegicom Vanessom Hudgens. Njihova osmogodišnja romansa raspala se 2019., da bi Butler u kolovozu 2021. primijećen s novom zgodnom damom. Kratko vrijeme pažnju mu je ukrala kći Johnnyja Deppa i Vanesse Paradis - Lily Rose Depp.

Međutim danas Butler hoda s mladom manekenkom Kaiom Gerber, u koju je ludo zaljubljen. Zajedno su se pojavili na premijeri 'Elvisa' u Cannesu te se nisu trudili sakriti osjećaje na crvenom tepihu.

  • +2
Kaia Gerber i Austin Butler Izvor: Profimedia / Autor: CRY-Olivier Huitel. / The Photo One / Profimedia

Veliki filmski projekti u kojima se iskazao

Perspektivnom glumcu sjajno leže brojni žanrovi, a dokazao je to kada ga je nakon teen komedija u svoj film 'Bilo jednom u Hollywoodu' pozvao veliki Quentin Tarantino. Igrao je ulogu ubojice Charlesa Texa Watsona uz bok velikim glumačkim imenima poput Brada Pitta i Leonarda DiCaprija. Svojim glumačkim umijećem Austin je pokazao da sjajno balansira u raznim žanrovima, no nesumnjivo će ga obilježiti uloga Elvisa Presleyja.

Sportski je tip, ali obožava muziku i kolekcionar je gitara

U slobodno vrijeme uglavnom uživa u prirodi, na biciklu, na pecanju, igrajući košarku ili planinareći. Međutim njegova velika ljubav je i muzika, pogotovo gitara. Još od 13. godine uči svirati glasovir i gitaru. Samouk je te voli sam skladati pjesme, a u svom domu krije kolekciju gitara.