NAJRADOSNIJI TWIRLINGAŠ

Supertalent je jedan i jedini Tihomir Bendelja!

18.12.2009 u 20:17

Bionic
Reading

U petak smo nakon duga dva sata napokon dobili pobjednika prvog 'Supertalenta'. Potpuno zasluženo, na tronu se našao Tihomir Bendelja koji je u potpunosti oduševio svojim nastupima i pojavom koja neodoljivo osvaja radošću i optimizmom

Finalisti na okupu

Sve je otpjevano i otplesano još prošlog petka, dok se današnja epizoda Supertalenta svela na proglašenje pobjednika. I to u duga dva sata koja su pokušala, ali nisu uspjela napraviti zanimljiv pregled cijele sezone. Ujedno, u studiju je bilo izuzetno hladno te su se svi, od Nine (članice žirija) do Nine (finalistice), doslovce tresli.

Nakon otvaranja emisije zajedničkim nastupom finalista koji su izveli pjesmu Without Love Where Would You Be Now, krenulo je 'ubijanje minuta'. Tako smo u prvih pola sata čak pet puta pogledali isječke finalnih nastupa.

Nakon što je glasovanje završilo, krenulo je izbacivanje po dva natjecatelja koje se izmjenjivalo s prisjećanjima Merle, Nine i Enisa na najdojmljivije trenutke sezone. Dodatak su bili nastupi zanimljivijih pojedinaca koji su zapeli u kvalifikacijama i polufinalima. Tako smo još jednom vidjeli beatboxere Medu i Maca, malog bubnjara Lennyja te smiješnog i smotanog plesača Tomislava.

Igra na ispadanje do samog kraja

Ono važnije, a što se jako razvlačilo, su ispadanja. Kao desetoplasirana je iz utrke za pobjedu ispala Nina Kraljić, koja je istaknula neopisivu hladnoću u studiju, a koja se, nažalost, prenijela u hladnu i nezgrapnu koncepciju emisije. Slijedili su je jedini steperi u finalu, plesna grupa Step by Step.

U drugom krugu ispao je Mateo Ravlija, a za njim, pomalo začuđujuće, i jedni od favorita, plesna skupina Unit X. S trećim krugom oprostili su se Deborah i Marijan, koji su ponajviše profitirali nastupom u 'Supertalentu' jer je Marijan dobio umjetne pužnice od jedne austrijske tvrtke, što je dodalo dašak humanitarnog karaktera showu, dok su kao par osvojili simpatije i iskreno divljenje gledatelja. Kao peti ispali su Sinovi, a četvrto mjesto zauzela je Antonija Dora Pleško.

Najbolje plasirana plesna skupina Atomic Dance Factory oduševila je svojim prvim nastupom, a ispala kao trećeplasirana. Time smo se oprostili od odličnih plesnih skupina koje su u potpunosti dominirale prvom sezonom 'Supertalenta'.

Odluka pada između Monice i Tihomira

Supertalent Tihomir

Među velikih dvoje ostali su najsimpatičniji finalisti, samozatajna i skromna Monica Rogić krasnog glasa te Tihomir Bendelja koji je u potpunosti oduševio gledatelje diljem Hrvatske svojim vrhunskim izvođenjem twirlinga, ali i iskreno radosnom i optimističnom pojavom kojom je u potpunosti osvajao.

Enis je velikih dvoje prokomentirao: 'Oboje ste tako fino odgojeni te mi je drago da ste dokazali da ne prolaze samo fakini.'

A pobjednik, koji je to zaista i zaslužio, je – Tihomir Bendelja, jedini koji u finalu nije pjevao ili plesao, već oduševljavao palicom za twirling.

Skromna Monica za kraj je izjavila: 'Jako mi je drago da je Tihomir pobijedio jer sam glasala za njega.' To se zove zdravo suparništvo.

Dašak ljudskosti kao nužan dodatak talentu

Na kraju možemo zaključiti da je 'Supertalent', usprkos presporim polufinalima i nepotrebnom razvlačenju u završnoj emisiji, zabavio, ali i ukazao na solidan broj talentiranih mladih ljudi, među kojima se našao poneki istinski biser ispunjen i talentom i iskrenom emocijom, karakteristikom koja silno nedostaje u prostoru i vremenu u kojemu se nalazimo.

Bez obzira na nesumnjiv talent koji posjeduju Tihomir i Monica, upravo su njihova simpatičnost i toplina presudile u odnosu na neke druge, također dokazane talente.