kevin spacey

Suđenje slavnom oskarovcu dobilo novi nastavak: Svjedočio i Elton John

17.07.2023 u 17:19

Bionic
Reading

Kevina Spaceya terete po 12 točaka optužbe za seksualne prijestupe navodno počinjene nad četvoricom muškaraca u Britaniji između 2001. i 2013.

Britanski pjevač Elton John u ponedjeljak je putem video veze svjedočio na londonskom sudu u sklopu sudskog procesa koji se vodi protiv oskarovca Kevina Spaceya zbog seksualnog zlostavljanja.

Spacey (63) je na londonskome sudu Southwark Crown izjavio da se ne osjeća krivim po 12 točaka optužbe koje ga terete za seksualne prijestupe navodno počinjene nad četvoricom muškaraca u Britaniji između 2001. i 2013.

Ta su se kaznena djela navodno dogodila u vrijeme kada je uglavnom živio i radio u Britaniji. Od 2003. bio je na funkciji umjetničkog direktora londonskoga kazališta Old Vic.

Četvorica tužitelja rekla su da ih je Spacey napadno pipkao, a jedan podnositelj tužbe je kazao da ga je, dok je bio onesviješten u glumčevu stanu Spacey oralno zadovoljavao.

Kevin Spacey prošli je tjedan rekao da je ta izjava "potpuno pogrešna i uznemirujuća".

  • +2
Elton John Izvor: Profimedia / Autor: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Dvostruki dobitnik Oscara u ponedjeljak je pozvao Johna i njegova supruga kao svjedoke. Obojica su se javili video vezom iz Monaka.

Johna su pitali o Spaceyevu sudjelovanju na raskošnoj zabavi koju je pjevač organizirao početkom 2000-ih. Na putu do partyja Spacey je navodno toliko agresivno seksualno napao vozača da je ovaj zamalo slupao auto.

Britanski pjevač je potvrdio da je nakon zabave Spacey ostao u njegovu domu u Windsoru kako bi ondje prespavao. "Ne mogu se sjetiti da je sišao nakon toga", kazao je John.

Tužiteljica Christine Agnew mu je postavila pitanje i o fotografiji snimljenoj nekoliko godina kasnije na kojoj je jedan muškarac koji tuži Spaceya ispred londonskog kazališta, dok John napušta dvoranu.

John je odgovorio da ne prepoznaje muškarca i da ga ni u to vrijeme ne bi primijetio jer se "uvijek jako žurio" da stigne do svoje limuzine kada je napuštao mjesta ispred kojih su ga čekali brojni fotografi.

  • +3
Kevin Spacey na suđenju u Londonu Izvor: Profimedia / Autor: Wiktor Szymanowicz / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Moglo bi se raditi i o kraljici, ali ja je ne bih primijetio", kazao je.

Putem video veze iz Monaka je svjedočio i Johnov suprug David Furnish.

On je kazao da je Spacey prisustvovao zabavi koju oni tradicionalno organiziraju u svome domu od 2001. godine, a to je nekoliko godina ranije nego što je muškarac koji tuži Spaceya naveo u svom iskazu.

Furnish je kazao i da je više puta razgovarao s podnositeljem tužbe te ga je opisao kao "ljubaznu, opuštenu i prijateljski nastrojenu osobu". "S njim se uvijek možete zafrkavati. On je dobar i zabavan čovjek", rekao je.

Taj je muškarac na sudu izjavio da mu se Spacey sve češće seksualno 'nabacivao', zbog čega se on osjećao vrlo loše, čak i fizički, za razliku od glumca koji je kazao da su oboje uživali u sporazumnoj, "romantičnoj" vezi.

Furnish je sudu rekao da se sjeća kada je muškarca koji tuži Spaceya jednom zgodom upitao "kako je najzgodniji vozač u Londonu?" te je kazao da njemu "nikada nisu smetali takvi komplimenti".