kevin spacey

Oskarovac producentima popularne serije ‘Kuće od karata‘ mora platiti 31 milijun dolara odštete

05.08.2022 u 08:28

Bionic
Reading

Glumac Kevin Spacey, dobitnik dva Oscara, morat će platiti gotovo 31 milijun dolara producentskoj tvrtki MRC koja ga je 2017. godine otpustila sa seta serije 'Kuća od karata' zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, odlučio je sud u SAD-u nakon što je odbijena njegova žalba

Iz MRC-a su tužili62-godišnjeg Spaceya jer su njegovim otpuštanjem izgubili značajan prihod koji im je donosila serija koja se bavila političkim spletkama u Washingtonu.

Prije pet godina Spaceyeva karijera je naglo prekinuta zbog niza optužbi za seksualno zlostavljanje pa su producenti morali uvelike mijenjati radnju šeste sezone 'Kuće od karata'. Sud je još 2020. godine dao za pravo producentskoj kući prosudivši kako je Spacey svojim ponašanjem prekršio pravila ugovora, na što se glumac žalio, no ta je žalba odbijena.

Spacey je u Britaniji optužen za pet kaznenih djela koji su se dogodili između 2005. i 2013. godine - četiri točke za seksualno zlostavljanje dodirivanjem i težu optužbu za navođenje osobe na seksualni penetrativni čin bez pristanka. Prošloga mjeseca dogovoreno je kako će se suđenje održati 6. lipnja sljedeće godine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Spacey poriče kako je bilo koga seksualno uznemiravao.

Taj 62-godišnjak je osvojio Oscara za najboljeg glumca u 'Vrtlogu života' i najboljeg sporednog glumca u 'Privedite osumnjičene', a u seriji 'Kuća od karata' tumačio je lik beskrupuloznog političara Franka Underwooda.

  • +4
Kevin Spacey Izvor: Profimedia / Autor: Aude Guerrucci / Sipa Press / Profimedia