NOVI MEDIJ

Studentska televizija sutra počinje s emitiranjem

13.11.2012 u 10:34

Bionic
Reading

TV Student nova je televizija u hrvatskom eteru, vezana uz nove medije i s programom koji će u cijelosti stvarati studenti

Na današnjoj press konferenciji održanoj na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, glavni urednik TV Studenta Igor Mirković, dekan FPZG-a Nenad Zakošek, dekan Akademije dramskih umjetnosti Borna Baletić, voditeljica projekta Tena Peršin i predsjednik uprave Iskona Saša Kramar predstavili su projekt prve hrvatske studentske televizije.

Pokretanje Televizije Student poklapa se s obilježavanjem 50. obljetnice Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a emitiranje kreće upravo sutra, u utorak 6. studenog u 19 sati, s prijenosom rođendanske svečanosti na fakultetu. Bit će to službeni početak nove televizije koja ima već deset godina dugu 'amatersku' tradiciju – naime, ovaj neprofitni medij začet je još 2002. godine, kada je na FPZG-u uveden smjer televizija, zajedno s opremljenim TV studijom. Prije nego se TV Student razvije u relevantni medij novih generacija, program će joj većinom ispunjavati upravo vježbe i radovi nastali tijekom posljednjih deset godina, uz samu studentsku praksu i neke nove emisije ('Akademska četvrt', 'Alter ego') te najavljenu premijeru dokumentarnog filma o pedeset godina fakulteta.

'Iako sam glavni urednik, ni sam trenutno ne znam što će biti na toj televiziji jer kao čovjek koji je bliži penziji nego diplomi ne želim diktirati sadržaj studentima', izjavio je Mirković, dodavši kako je cijela stvar pokrenuta kako bi se programska politika artikulirala kroz vrijeme koje dolazi i kroz konkretan rad novih mladih snaga. S tim ciljem, Televizija Student već sada surađuje s Akademijom dramskih umjetnosti, koja će ju za početak opskrbiti studentskim filmovima iz svoje arhive, a očekuju se i suradnje s drugim fakultetima, poput FER-a i Arhitekture, s kojima je uprava televizije već u kontaktu.

Pomoćnik glavnog urednika bit će Robert Knjaz, a glavni tehnološki partner cijelog projekta je Iskon pa će se program Televizije Student moći gledati putem Iskon TV-a unutar osnovnog televizijskog paketa te preko Iskon TV Playera, koji omogućuje gledanje preko kompjutera i mobitela.

Dodatne informacija potražite na službenim Web stranicama televizije, na adresi www.televizijastudent.com