PREMIJERA JE PROŠLA 'ISPOD RADARA'

Što se događa? Otkazan crveni tepih, ali i druženje Liama Neesona s novinarima

06.02.2019 u 13:39

Bionic
Reading

Uoči premijernog prikazivanja njegovog filma 'Cold Pursuit', koji se jučer trebao održati u New Yorku, otkazani su svi intervjui na crvenom tepihu koje je trebao dati holivudski glumac Liam Neeson. Odluka je to koju je donio njegov filmski studio Lionsgate, a sve nakon njegove nesmotrene rasističke izjave

Iako je od incidenta, u kojem je njemu bliska osoba bila silovana od strane nepoznate, tamnopute osobe, prošlo više od 40 godina, holivudski glumac Liam Neeson tek je sada progovorio o svemu. I možda bi dobio simpatije javnosti da je jednostavno rekao kako je želio osvetiti blisku osobu, no, umjesto toga, on je u jednom intervjuu krenuo pričati kako je u trenutku bijesa izletio iz kuće i tražio bilo koju tamnoputu osobu da mu se obrati kako bi ga mogao ubiti.

  • +8
Liam Neeson Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nije trebalo proći dugo da javnost osudi taj njegov potez i izjavu, društvene mreže užarile su se od negativnih komentara na njegove rasističke ispade, a nije pomogla niti njegova isprika da nije tako mislio. 'Taj incident dogodio se prije gotovo 40 godina. Nikada neću zaboraviti kako sam se osjećao u tom trenutku, bio je to, ponajprije, nagon za udarcem i osvetom. Četiri ili pet puta izašao sam van i tražio koga ću prebiti. Nakon toga sam uhvatio samog sebe u tome što radim i otišao kod svećenika na ispovijed', izjavio je gostujući nakon svega u televizijskoj emisiji 'Good Morning America'.

Ono što je trebao biti 'pokušaj' spašavanja katastrofalne situacije, pretvorilo se u još gore stanje, jer je Neeson nastavio po svom: 'Namjerno sam obilazio crnačke četvrti u gradu, tražio nekog tko će me izazvati. Da je rekla da je Irac, Škot, Britanac ili Litvanac, znam da bih isto postupio. Želio sam ju osvetiti.'

Ipak, zbog svega, negativni PR dobio je i njegov posljednji film 'Cold Pursuit', koji je trebao imati i svoju premijeru u utorak 5. veljače u New Yorku. Već uobičajeni red carpet i kratki intervjui s novinarima u posljednjem su trenu otkazani i to od strane filmskog studija Lionsgate, a sve kako Liam Neeson ne bi morao više pričati na temu rasističkih izjava.

Navodno se glumac na premijeru 'ušuljao' tek kada su ugašena svjetla te je prikazivanje počelo. Pitanje je kako će ova cijela situacija utjecati na njegove daljnje glumačke angažmane, budući da je vrlo vjerojatno kako će i filmski studio i svi ulagači izgubiti puno više negoli su to očekivali.