NOVI NATJECATELJI

Što li nas tek danas očekuje u 'Masterchefu'?

26.09.2012 u 15:33

Bionic
Reading

Srijeda nam u 'Masterchefu' nudi brdo hrane, dobre, loše, odlične, i nisku zanimljivih natjecatelja, od kojih izdvajamo tek poneke (da vam ne otkrijemo previše)

Stanko Slunjski (61), dipl. ing.prometa iz Varaždina, pred žiri je stavio lungić s keljem. 'Udovac sam već šest godina pa sam se morao silom prilika početi baviti i kuhanjem i pečenjem kolača. Vinogradar sam i svašta sam radio u životu, a jelo bez grožđa i vina meni nije jelo. Kad sam imao tu svoju životnu tragediju, u vinogradu sam razgovarao s trsovima i ptičicama, da sve ono negativno izbacite iz sebe. Upoznao sam Anu na jednoj promociji i danas živimo skupa.' Radovan: 'S količinom niste škrtarili', na što je Stanko odgovorio: 'To je za ljude, ne za visibabe.' Mate: 'Čim vidim da je meso ovako lijepo pink, to je meni da.'

'Prvo jedemo okom, a onda nepcem', izjavila je dipl. ing odjevne tehnologije Sanja Zlatar iz Zagreba nakon što je demonstrirala pomagala za kuhanje i prezentiranje tjestenine, rezanaca, koja je sama osmislila. Radovan: 'Meni to malo izgleda kao neko jelo u nekom hotelu koji je u predstečajnom postupku koji se trudi napraviti najbolje što zna. Ali je okus bolji od toga.' Mate: 'Možda dobra zamisao, ali gnijezda od pašte moraju biti ne samo lijepa, nego i funkcionalna.'

Petra Plantak (28), Novi Marof, studentica ekološke poljoprivrede, oduševila je žiri, iako ne možda na prvu loptu domaćim krvavicama te prosom s grožđicama i kurkumom, pod nazivom 'Jur ni jedna na svit krvavica'. Dino: 'Ovo je megafusion. Moram priznati da sam iznenađen. Za mene je ovo previše fusion, dajte da malo dođem k sebi. Ja nikad ne bih radio ovakvo jelo sam. I kad ste servirali jelo, pomislio sam nije dobro nikako, to treba baciti u smeće. Ipak, moram sam sebi priznati da je zaista dobro i moram vam dati prolaz jer sam radoznao možete li ovako nešto ponoviti.'

Monika Okmazić iz Omiša pripremila je kozice u umaku od šafrana i čilija. 'Vozač u autobusu mi je rekao da smrdim. No nisam ja, nego kozice. Upalio je grijanje, a držala sam ih kraj grijanja', izjavila je Monika. Dino: 'Doimate se kao dovoljno otvorena da možete prihvaćati nova znanja, pa to je onda od mene 'da'.'

Tom Dragan Mikloušić
(57), pilot balona 'Tom balon', izjavio je: 'Pamtim svako svoje jelo, kao što pamtim i svaki svoj let jer je svako jelo kreacija, kao što je i svaki let događaj za sebe.' Na stolu su se našli štrukli s tartufima pod imenom 'Kaj-ča štrukli'. Dino: 'Jedino što cijenim je to što ste štrukle radili sami, to vam vjerujem na riječ, doduše. Zbog te činjenice - da.'

Marka Palfija (31), studenta komunikologije iz Čakovca, upoznali smo u prvoj sezoni. 'Prošle sam godine bio u top 50, došao pred zadnji izazov za ulazak u top 20, tu nisam zadovoljio žiri.' Ove godine je došao s junećim fileom i pireom od povrća. Mate: 'Kako ćemo nazvati jelo – povratak otpisanih? Kapa dolje, drago mi je da ste se vratili.' Radovan: 'Moji komplimenti. Ponovno ćete se natjecati, bravo!'

Hrvoje Bodiš, Osijek, svinjetina u senfu. Mate: 'Nadam se da mi nećete zamjerit što neću probati ovu nezačinjenu mrkvu, još nisam ušao u tu zečju fazu. Meso me vizualno podsjeća na blatnjavi otisak cipele, a okus je isti takav, samo malo senfa gore.'

Branka – krem juha od batata i sušene slanine. Mate: 'Nikad u životu nisam toliko žvakao juhu.'

Elizabeta Kikić (41), veterinarska tehničarka, Slavonski Brod. 'Ako sam pobijedila tumor, mogu sve i sve shvaćam kao igru. Volim slavonsku kuhinju, kuham na svinjskoj masti. Želim biti originalna svoja. Ne želim nikoga kopirati. Ne bojim se žirija, nego samo da mi se ne smiju ovi kod kuće.' Slavonski krumpir s domaćim kobasicama. Dino: 'Krumpir vam je sirov. Zbog te greške ne mogu kušati jelo.'

Vlado Lencur (39), računalni operater, Jasterbarsko. Piletina na tropski. Mate: 'Svega ima previše i ništa nema smisla.' Radovan: 'To bi vam se u Zagrebu reklo ćušpajz, ali auzmeš – to vam je spajanje nespojivog.' Dino: 'Vaša izvedba i prezentacija su na razini dječjeg vrtića.'