PROGOVORIO PARTNER

Što je istina o ubojstvu slavnog dizajnera?

31.07.2017 u 22:05

Bionic
Reading

Ubojstvo proslavljenog dizajnera Giannija Versacea u njegovom domu u Miamiju u srpnju 1997. šokiralo je svijet, a o njegovom životu govorit će i serija 'American Crime Story' koja će se emitirati početkom 2018.

Tad 50-godišnjeg Versacea je prilikom povratka kući iz obližnjeg kafića gdje je otišao po novine ubio 27-godišnji Andrew Cunanan.

Niti 20 godina poslije ubojstva se ne zna je li ono bilo planirano ili je Versace bio slučajna žrtva.

O svemu tome konačno se oglasio 58-godišnji Antonio D'Amico, Versaceov partner koji je s legendarnim dizajnerom bio u vezi 15 godina, objavio je The Observer. 

'Tisuće pretpostavki je izneseno, ali bez imalo istine', rekao je D'Amico kojega će u seriji glumiti Ricky Martin.

Autori serije koja će biti naslovljena 'American Crime Story: Ubojstvo Giannija Versacea' s D'Amicom se nisu konzultirali ni prije ni tijekom snimanja, a on tvrdi da su slike njegove reakcije koje kruže internetom netočne.

'Slika Rickyja Martina kako drži tijelo u rukama je apsurdna', rekao je dodajući kako on tad nije tako reagirao.

D'Amico je rekao da ga je tragično ubojstvo njegova ljubavnika bacilo u dugogodišnju depresiju.  

Kasnije se sukobio se i Versaceovom sestrom Donatellom što je dovelo do bitke oko nasljedstva koje je D'Amico trebao dobiti prema dizajnerovoj oporuci. Prema njoj, D'Amico je trebao do kraja života primati mjesečnu mirovinu od oko 26 tisuća eura i dobiti pravo obitavanja u Versaceovim kućama.

D'Amico, koji je radio kao dizajner u Versace Sportu dobio je samo dio novca iz oporuke te je odustao od borbe za ostalu imovinu na koju je eventualno imao pravo.

Inače, u ulozi Giannija vidjet ćemo Edgara Ramireza, a kao Donatellu, Almodovarovu muzu, španjolsku glumicu Penelope Cruz.