new york, new york

Stjepan Hauser s Andreom Bocellijem zasvirao na čuvenom Times Squareu

24.03.2023 u 14:21

Bionic
Reading

Posljednjih dana naš violončelist je na društvenim mrežama svojim fanovima pokazivao brojne fotografije i video snimke iz 'Velike jabuke', a sad je poznati i razlog njegovog boravka ondje

Jedan od neprepoznatljivijih vokala na svijetu, talijanski tenor Andrea Bocelli odavno je prepoznao talent i muzikalnost našeg violončelista, a upravo je Stjepan Hauser bio jedan od gostiju koji su se jučer u New Yorku legendarnom opernom pjevaču pridružili na pozornici na čuvenom Times Squareu.

Povod ovom koncertu bila je premijera Bocellijevog dokumentarnog filma 'The Journey: A Music Special From Andrea Bocelli', a naš violončelist je okupljene počastio izvedbom velikog Bocellijevog hita 'Melodramma', kao i sa svojim verzijama glazbenih djela iz filma 'Pirati s Kariba' i kultne serije 'Igre prijestolja'.

Dokumentarni film kombinacija je glazbenih izvedbi svjetske klase i intimnih razgovora s Bocellijem i upravo je taj koncert na najpoznatijem njujorškom trgu bio savršena proslava premijere. Podsjetimo, gostovanje na Bocellijevom koncertu jedna je u nizu Hauserovih suradnji s najvećim svjetskim glazbenicima, a nedavno je svojim violončelom dao i poseban pečat na novom albumu irske rock grupe U2.