VESELJE ZA FANOVE

Stižu nove epizode kultne serije 'Twin Peaks'

10.04.2017 u 18:48

Bionic
Reading

HBO najavljuje ekskluzivnu premijeru novog 'Twin Peaksa', limitirane serije u 18 dijelova, koja će se u Hrvatskoj premijerno prikazati 22. svibnja na HBO-u i HBO GO-u

Ekskluzivna premijera nastavka kultne serije zakazana je za 22. svibnja, a serija u 18 dijelova debitirat će s dvosatnom premijerom.

Novi Twin Peaks napisan je i produciran od strane tvoraca serije i izvršnih producenata Davida Lyncha i Marka Frosta te od izvršne producentice Sabrine S. Sutherland, dok režiju u potpunosti potpisuje David Lynch.

Jedna od najrevolucionarnijih i najutjecajnijih televizijskih serija svih vremena, nova Showtimeova serija se nastavlja 25 godina nakon što su stanovnici mirnog sjevernozapadnog grada ostali zapanjeni šokantnim ubojstvom njihove kraljice mature, Laure Palmer.

U novom 'Twin Peaksu' gledat ćemo mnoga imena iz originalne glumačke postave, uključujući Kylea MacLachlana kao specijalnog FBI agenta Dale Coopera, a pridružit će im se i neki novi članovi.

Inače, prva epizoda 'Twin Peaksa' emitirana je 8. travnja 1990. na američkoj nacionalnoj mreži ABC i odmah je postala jedna od najgledanijih u Americi, ali i svugdje u svijetu gdje je prikazivana. Za svoju prvu sezonu 'Twin Peaks' nominiran je u čak 14 kategorija za najprestižniju televizijsku nagradu Emmy, no dobio je samo dvije. Serija je odmah stekla veliku bazu fanova i postala dio pop kulture koja je obuhvaćala knjige, stripove i videoigre na tu temu, a 1992. snimljen je i film 'Twin Peaks: Vatro, hodaj sa mnom', svojevrstan uvod i zaključak serije. Treba spomenuti i fantastičnu uvodnu glazbenu temu koja se ne može tako lako izbaciti iz glave, a skladao ju je Angelo Badalamenti.

Novi Twin Peaks donosi 18 dijelova po 60 minuta, a prva dva dijela će se premijerno prikazati 22. svibnja eksluzivno na HBO-u i HBO GO-u.

Prva i druga sezona serije također dolaze u HBO ponudu: HBO GO usluga - od 1. svibnja sve epizode prve i druge sezone biti će dostupne u ponudi. HBO 3 - od 1. svibnja, svaku večer od ponedjeljka do petka će se prikazivati po dvije epizode od 23h, dok će se subotom prikazivati maraton svih epizoda prikazanih taj tjedan.