'OSMI KAT' NA HTV-U

Startao novi talk show odlične Daniele Trbović

20.09.2010 u 22:56

Bionic
Reading

Unatoč pomalo čudnom izboru gostiju za prvu emisiju, novi talk show HTV-a 'Osmi kat Daniele Trbović' značio je ugodno provedeno vrijeme ispred televizora zahvaljujući upravo sjajnoj Danieli i njezinoj elokventnoj i zabavnoj komunikaciji s gostima

Iako je televizijska forma talk showa u svijetu već odavno iskorištena do krajnjih granica, dok su domaćini tih istih televizijskih show blockbustera istinske televizijske zvijezde, na televizijama u Hrvatskoj talk show sramežljivo pokušava doći do gledatelja. Nakon već pomalo zaboravljenog, ali vrlo gledanog talk showa Željke Ogreste te showa 'Sanja' sa Sanjom Doležal, kao i 'Maja' s Majom Vučić, HTV je u ponedjeljak poslijepodne promovirao u novoj jesenskoj shemi novi talk show neobjašnjivo nezanimljivog imena 'Osmi kat Daniele Trbović'.

Na svu sreću, osim neatraktivnog naziva showa i blago rečeno loše scenografije, 'Osmi kat Daniele Trbović' krajnje je zabavno potrošeno vrijeme od 40 minuta pred malim ekranom. Zahvaljujući očekivano dobroj 'domaćici' showa, kao i njezinoj elokventnosti i specifičnom humoru (o brzini reakcija na izjave sugovornika da i ne govorimo), novi talk show mogao bi biti pun pogodak HTV-a. No, valja se zapitati i o izboru gostiju prve emisije koja se komotno može nazvati i ex YU show.


Naime, tema prve emisije bila je ljepota, pa su tako gosti prve emisije bile Suzana Mančić (53), Neda Ukraden (60) i Zoran Predin (52) s kojima je Trbović (47) više nego iskreno i intimno porazgovarala o privatnom životu, tajni njihova dobrog izgleda, muško-ženskim odnosima, uspijevajući stvoriti atmosferu dobrog društva koje se odlično zabavlja. Možda je izbor gostiju bio baš razlog da se naglasi važnost zdravog duha i ljepote koja dolazi iznutra bez obzira odakle tko dolazi, a možda su se urednici pažljivo odlučili već na početku profilirati i osvojiti publiku do koje im je stalo: stariju generaciju kojoj nedostaje dobar talk show u kojem će vidjeti zvijezde svoje mladosti. Kako bilo, sve troje pozvanih gostiju više su nego opušteno i iskreno, s prikladnom dozom šarma i provokativnosti te s neskrivenim zadovoljstvom sudjelovali u novom talk showu i bez sumnje svojim pojavljivanjem oduševili hrvatske gledatelje, kao i gledatelje širom regije koji, kao što je poznato, sve više gledaju program HTV-a.

Ipak je najvažnije da je show doista zabavan, a zahvaljujući Danieli i vrlo opušten. Valja svakako spomenuti i dobro smišljen, ali loše realiziran dodatak na kraju showu. Naime, posljednjih deset minuta posvećeno je ljudima koji su se zahvaljujući dobroj ideji uspjeli obogatiti. Odlična ideja, no za predstavljanje čak tri ideje odnosno četvero ljudi, deset minuta i više je nego premalo. Tako smo, doslovno u svega par rečenica, saznali da su Denis Polić i Andrija Čolak napravili lanac prodaje pomfrita po Hrvatskoj, da Arijan Šobić izrađuje bas gitare i prodaje ih poznatim glazbenicima u svijetu te da je Alen Ranilović sa svojim partnerom smislio SMS parking koji im je donio bogatstvo. Više nego zanimljive teme za daleko više potrebnog vremena. Kako se prvi mačići u vodu bacaju (okrutne li izreke), tako će možda i urednici (koji se mijenjaju iz emisije u emisiju) s vremenom odvojiti više prostora za predstavljanje ljudi koji su si zahvaljujući dobrim idejama i pametnim poslovnim potezima osigurali doživotnu egzistenciju. Krajnje dobrodošla tema u današnje vrijeme.

'Osmi kat Daniele Trbović' bezrezervno će dobiti svoje vjerne poklonike i stalnu TV publiku, a Daniela Trbović napokon zasluženo priznanje najgledanijeg talk showa HTV-a koji će to postati ponajprije upravo zbog nje.