BOLJE NE MOŽE

Sonja Kovač ima trudničku želju za slasnim krafnama, a otkrila je i svoj recept

24.01.2024 u 12:25

Bionic
Reading

Uobičajeno, trudnice tijekom trudnoće imaju neku vrstu specifične žudnje za određenom hranom. Kako glumica i blogerica dijeli ama baš sve sa svojim fanovima, tako im je otkrila što joj se trenutno najviše jede

'Jeste li vi imale u trudnoći neke posebne zahtjeve u vezi hrane? Recept za krafnice vam je u videu pa si sejvajte ako vam proradi želja kao i meni!', napisala je Sonja Kovač u jednoj od novijih objava na Instagramu.

'Što trudnica želi, to trudnica i dobije, a trudnica htjela krafne. Je da sam ih sama radila, ali su top', poručila je na početku videa, a potom je pokazala kako teče priprema ove karnevalske poslastice.

Recept za smjesu krafnica:

  • 125ml mlakog mlijeka
  • 125ml mlake vode
  • Pola velike žlice soli
  • 50ml ulja
  • Cijelo jaje i jedan žumanjak
  • Pola kockice svježeg kvasca
  • Pola vrećice vanilin šećera
  • 400g mekog brašna + 50g za posipavanje

Spravljanje:

U jednu posudu zamutite mlako mlijeko, vodu, šećer, sol, ulje, jaja, kvasac vanilin šećer i postepeno dodajte brašno do ovakve smjese. Možda će vam smjesa biti ljepljiva, ali pri prvom mjesenju ide još brašno pa će biti taman', objasnila je Sonja te nakon toga ostavila tijesto da se diže pola sata. Premjesila je tijesto još jednom te ga ostavila da se diže dvadesetak minuta i nakon toga ga razvaljala bez dodatnog premjesivanja. Pomogao joj je i zaručnik Goran.

'Uzeli smo jednu srednju čašu kako bi napravili rupe, a ostatak tijesta sam isto tako razvaljala i iskoristila. Na kraju vam je mjera ovaj recept ispalo nekih 17 srednje veliki krafni. Ostavite ih da se dižu još nekih 5-10 minuta dok se ne ugrije ulje. Bitno je da vam je ulje jako zagrijano jer one moraju biti doslovno samo desetak s jedne i druge strane, nikako ne više. Čim porumene malo s jedne strane preokrenete na drugu, porumene i vadite ih. Kada su gotove, posipajte ih šećerom u prahu ili uz pekmez, kako već volite', pokazala je blogerica.

EVO JE U ZAGREBU

Nismo je dugo vidjeli: Sonja Kovač nije mogla odoljeti slatkim zalogajima

Pogledaj galeriju