FINALE SERIJE

Šokantni rasplet priče o Boran-agi i Sili

21.05.2013 u 13:24

Bionic
Reading

Obožavatelji serije i glavne junakinje Sile, ovog će tjedna doživjeti šok. Naime nakon što je pronašla svog otetog sina Bedirhana, Sila će se naći pred još jednim životnim izazovom. Rastrojena Esma pucat će u glavnu junakinju koja će završiti u komi

Nakon nekoliko tjedana Silin će život i dalje biti u opasnosti. Boran će se naći pred teškom životnom odlukom, spasiti ljubav svog života ili djeteta koje nosi. Naime, saznaje od doktora kako je Sila trudna već dva mjeseca. Ipak, da bi spasili njezin život, moraju napraviti kiretažu.
No unatoč dijagnozi Sila će doći k svijesti te će zajedno s Boranom odlučiti što će napraviti s njihovim nerođenim djetetom. Nove probleme Boran-agi će stvarati Ali-aga. Zbog pritisaka Ali-age smanjuje se broj učenika koji pohađaju Silinu školu pa Boran odluči poduzeti nešto.

Glavni lik Boran-aga postao je miljenik Hrvatica te je ekskluzivno za gledatelje 'inMagazina' progovorio o svojoj obitelji i novim projektima.

Ova serija bile je odskočna daska i za glumicu Cansu Dere, koja je trenutno jedna od najplaćenijih i najpopularnijih glumica svoje zemlje.

Glumac Mehmet Akif Alakurut u privatnom životu je bio zaručen s glumicom Leylom Basak koja je u seriji 'Sila' utjelovila aginu prvu ženu Jezdu. U 'Sili' Jezda je bila Boranova žena i velika ljubav, koja se zbog običaja plemena i činjenice da ne može Boranu dati nasljednika ubila skočivši s litice. Boran je bio jako zaljubljen u Jezdu, a prva žena koja ga je zaintrigirala nakon njezine tragične smrti upravo je Sila (Cansu Dere). Glumac Mehmet je s Leylom bio zaručen do 2008. godine kada je na snimanju serije 'Adanali', u kojoj tumači kriminalca Alija, upoznao glumicu Selin Demiratar. U intervjuu Ivani Nanut Mehmet je priznao da je njegovo srce još uvijek slobodno.

Sve gledateljice 'Sile' zasigurno su se zapitale otkuda potječe zanimljiv ures na kosi glavne junakinje ove popularne serije. Sili je tu lijepu kopču za kosu uplela njezina biološka majka Bedar, i to za njen rođendan.

Ovaj ukras 'kopija' je tradicionalnog nakita pokrajine u kojoj se snimala serija. Za vrijeme prikazivanja serije kopča je bila hit te su strankinje i obožavateljice serije željele imati. Frizer Lokman Hitay objavio je da su taj zanimljiv ukras dizajnirali on i njegova mlađa sestra kada su rastavili naušnice u obliku pauna te na njega dodali zlatnike. Ova kreacija kopija je tradicijskog ukrašavanja kose. U Mardinu žene su nekoć kosu ukrašavale zlatnicima.