O BRATOVOM UBOJSTVU

Sofia Vergara o najtežim trenucima: 'Moja obitelj više nikad nije bila ista'

04.02.2024 u 20:34

Bionic
Reading

Zahvaljujući ulozi glasne i duhovite Kolumbijke Glorie Delgado-Pritchett u 'Modernoj obitelji', Sofia Vergara postala je jedna od najbolje plaćenih glumica u Hollywoodu

'Moderna obitelj' vinula je u zvijezde, no svjesna je da su uloge koje joj se danas nude ograničene i to ponajviše zbog naglaska.

'Nemam previše opcija zbog mog glupog naglaska. Moja karijera se svodi na Gloriu Delgado-Pritchett u 'Modernoj obitelji'. Tako da je vjera producenta Erica Newmana da Gloria Pritchett može biti Griselda Blanco zapravo moj sretan trenutak', kaže iskreno Vergara u razgovoru za Daily Mail.

Vergara zna ponešto o sreći. Navodno je zarađivala pola milijuna dolara po epizodi u kasnijim sezonama 'Moderne obitelji', a 2020. Forbes ju je rangirao kao najplaćeniju glumicu na svijetu, zarađivala je tada više od Angeline Jolie, oko 43 milijuna dolara.

  • +6
Sofia Vergara Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

 ‘Volim novac. Nije da sam bila najbolje plaćena, ali važno mi je da sam uspjela pomoći svojoj obitelji u Kolumbiji i da se ne moram oslanjati ni na koga. Da se zapravo mogu zaljubiti u nekoga. Mislim, bila sam lijepa kad sam bila mlada pa sam mogla postati i trofejna žena. Sad kad sam starija, pitam se: Zašto to nisam učinila? Zašto sam morala toliko raditi?', našalila se Vergara.

Nedavno se, nakon osam godina braka, rastala od glumca Joea Manganiella i sad otvoreno govori o razlozima bračnog kraha.

  • +2
Sofia Vergara Izvor: Profimedia / Autor: Michele Eve Sandberg/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Joe je bio četiri godine mlađi od mene i nikada nije imao djece. On je odlučio da želi djecu, a ja ih nisam željela. Zamislite, kad dijete bude imalo deset godina, ja ću imati 60 i nešto. Onda si baka!'', kaže glumica i dodaje da među njima nije bilo zle krvi. Radilo se jednostavno o tome da je Manganiello želio djecu, a Vergara, čiji sin Manolo sada ima 32 godine, nije željela ponovno prolaziti kroz to.

'Znam kakve žrtve trebate podnijeti da biste bili dobra majka. Morate biti prisutni. I karijera mi je važna. Ne mogu nestati. Puno se ljudi oslanja na mene.’ Ali postati baka? To me privlači. Imam 51 godinu, moj sin ima 32 godine. Spremna sam igrati se s unukom i onda kad završim, onda će biti: 'OK, uzmi. Tvoja je!, kaže Vergara.

  • +5
Sofia Vergara Izvor: Profimedia / Autor: VEM/MIAMIPIXX / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Karijera joj je trenutno na prvom mjestu, a na Netflixu je gledamo u seriji 'Griseldi' u kojoj je utjelovila notornu kolumbijsku dilericu. Vergara je prešla put od obiteljske komedije do brutalne kriminalističke drame, koja dira u osobnu bolnu točku – ubojstvo brata. Naime njezinog brata Rafaela ubile su narko bande u Kolumbiji kasnih 1990-ih tijekom pokušaja otmice. Imao je 26 godina.

Griselda | Official Trailer | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Poput većine Kolumbijaca i ona ima osobno iskustvo razaranja koje su izazvali narko-karteli, a to ju je uostalom potaklo da se preseli u Ameriku.

'Otišao sam za novim poslom, ali sam se također odmicala od situacije u Kolumbiji 90-ih. Onda je moj brat ubijen nedugo nakon što sam se preselila u Miami. Nisam željela da moj sin odrasta u takvom okruženju. Smrt mog brata uništila je našu obitelj. Bio je dobar momak, ali je donio pogrešnu odluku', kaže glumica.

Ubojstvo Rafaela, najstarijeg od četvero djece u obitelji Vergare, bilo je razarajuće: 'Nažalost, u Kolumbiji su u to vrijeme pipci narko prometa bili posvuda. Ne mogu vam reći da su svi bili dileri droge, jer to nije istina. Ali, na primjer, ako ste arhitekt, tko je kupovao stanove? Ako imate autosalon, tko kupuje automobile? Članovi narko kartela. Znao si tko su narkosi. Sve su dotaknuli. Moj brat je bio dobar momak, ali donio je pogrešnu odluku i nažalost platio za to. Svi smo platili za to.'

Njegovo ubojstvo ih je, kaže slomilo: 'Kad umre netko super poseban, dobar otac i brat, to uništava obitelj. Moji majka i otac nikada više nisu bili isti. Moj drugi brat, koji mu je bio jako blizak, zbog traume je postao alkoholičar, a potom i ovisnik o cracku.’