POVRATAK NA MALE EKRANE

Složene žene napokon zamijenile brižne cure i mame

14.07.2017 u 19:31

Bionic
Reading

Ako se pitate zašto toliko poznatih osoba iz filmske industrije ovih dana radije želi biti na malim ekranima nego u kinu, odgovor je vjerojatno veća količina kvalitetnih scenarija sa dobro razrađenim likovima

Televizijske žene napokon prestaju biti kućanice i nečije djevojke i polako postaju bogati, složeni i originalni likovi koji se nalaze u središtu radnje. To je nesumnjivo jedan od razloga zašto filmske zvijezde sve više sele natrag na male ekrane.

Televizija se nekoć smatrala korakom prema filmovima, no danas Nicole Kidman, Reese Witherspoon i Susan Sarandon s užitkom glume na malim ekranima. Uskoro ćemo na televiziji moći gledati i Amy Adams, te Juliju Roberts i Penelope Cruz.

Nema sumnje kako je sve više kvalitetnih uloga i scenarija pisanih za žene. Serija 'Feud: Bette i Joan' u kojoj glume Jessica Lange i Susan Sarandon nominirana je za čak 18 Emmyja.

Serija 'Big Little Lies' sa 16 nominacija za Emmy posebno je dobar primjer kretanja velikih ženskih zvijezda prema malim ekranima. Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley i Laura Dern sjajne su glumice i uživaju u pronalaženju publike za dugačke priče o ženama koje same sebe ne definiraju kroz ljubavne veze.

Podjednaki broj žena i muškaraca koji su gledali seriju 'Big Little Lies' govori sve o mitu da muškarce ne zanimaju takve teme. Ono što je daleko vjerojatnije je baš suprotno – muškarce zanima što još mogu otkriti o ženama.

S obzirom da je na američkim malim ekranima trenutno ogroman broj serija, a novi mediji poput Netflixa, Amazona i Hulua nude veliku kreativnu slobodu, nije ni čudo da svi žele biti na televiziji.

Autor: YouTube