nagrada emmy

Tko će osvojiti prestižnu televizijsku nagradu: 'Westworld' ima najviše nominacija

14.07.2017 u 09:02

Bionic
Reading

Sa čak 22 nominacije u raznim kategorijama, serije 'Saturday Night Live' i 'Westworld' vode po broju nominacija za nagradu Emmy, a tko će kući odnijeti prestižne kipiće doznat će se 17. rujna u Hollywoodu

U Saban Media centru u Hollywoodu, sinoć je održana svečanost na kojoj su objavljeni nominirani za dodjelu nagrada Emmy, za razna područja televizijskih i novih medija. Voditelji su bili glumci Anna Chlumsky i Shemar Moore te predsjednik akademije Hayma Washington.

Trailer Westworld Autor: Youtube

Među televizijskim kućama, po broju nominaciju, kojih je čak 110, vodi HBO, a iza njega su Netflix i NBC. Za najbolju dramu nominirane su serije 'The Crown', 'Sluškinjina priča', 'Kuća od karata', 'Nazovi Saula', 'Stranger Things', 'To smo mi' i 'Westworld'.

Sve te serije nominirane su u više kategorija, dok, na veliku žalost mnogih, 'Igra prijestolja' i 'Twin Peaks' nisu niti nominirane ove godine, budući da s emitiranjem nisu krenuli na vrijeme dabi se mogli kvalificirati.

U kategoriji komedija nominirane su 'Atlanta', 'Pomalo crno', 'Master of None', 'Moderna obitelj', 'Silicijska dolina', 'Neslomljiva Kimmy Schmitdt' i 'Potpredsjednica', a u nominacijama su se našla i poznata imena poput Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Susan Sarandon, Jessice Lange, Jane Fonde, Anthonyja Hopkinsa, Kevina Spaceyja i Roberta de Nira.

  • +5
Moda u seriji Male laži Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Odabir najboljih zasigurno nije nimalo lagan zadatak, no to na kraju ne bi trebao biti preveliki problem, budući da čak 20 tisuća članova Televizijske akademije glasuje po kategorijama sukladno njihovom polju stručnosti.

69. po redu dodjela nagrada Emmy održat će se 17. rujna u Microsoft dvorani u Los Angelesu, a vodit će je Stephen Colbert.