emotivne riječi

Slovio je kao kraljičin miljenik: Princ Andrew zahvalio majci na ukazanom povjerenju unatoč skandalima

18.09.2022 u 16:30

Bionic
Reading

Princ Andrew, jedan od trojice sinova kraljice Elizabete II., koji je pao u nemilost nakon optužbi za seksualni napad maloljetnice, u nedjelju je odao počast svojoj majci te joj je zahvalio na povjerenju unatoč njegovim skandalima

U pismu je 62-godišnji vojvoda od Yorka odao počast, ne samo kraljici, 'majci nacije', već prije svega svojoj 'mami'. 'Mama, zauvijek ću cijeniti tvoju ljubav prema meni, tvoje suosjećanje, tvoju brigu i povjerenje, tvoje beskrajno znanje i mudrost bez ograničenja i zadrške', napisao je Andrew.

Andrew je slovio kao kraljičin miljenik, no zbog seksualnog skandala i prijateljevanja s pedofilom Jeffreyem Epsteinom početkom godine lišen je vojnih titula.

zadnji pozdravi

U redu za posjet lijesu kraljice Elizabete II čeka se i po 14 sati, a kralj Charles i princ William ovako su se zahvalili okupljenim građanima

Pogledaj galeriju

To se dogodilo nakon optužbi da je seksualno napao tada sedamnaestogodišnju Virginiju Giuffre. Kraljica je nakon toga Andrewu zabranila bilo kakvo službeno pojavljivanje u javnosti.

Iz Sjedinjenih Država su mu prijetili tužbom, no monarhija je tomu stala na kraj isplatom od milijun dolara. Pod vladavinom kralja Charlesa ne bi trebao imati nikakvu službenu ulogu.

  • +11
Bdijenje prinčeva Izvor: Profimedia / Autor: Hannah McKay / PA Images / Profimedia