NE KRIJU NETRPELJIVOST

Slavne Kosovarke Dua Lipa i Rita Ora u otvorenom su ratu, a evo i zašto

19.09.2018 u 14:59

Bionic
Reading

Njihove obitelji prijatelji su desetljećima, obje su rođene na Kosovu, pohađale su istu školu, zajednička im je poveznica DJ Calvin Harris, ali i najbolja prijateljica Charli XCX. Svjetsku slavu odavno su stekle, dijele i zajedničku ljubav prema modi, no unatoč svemu sukob između njih dvije iz dana u dan se pojačava

Unatoč činjenici da su obje s Kosova, da su pohađale istu školu, obitelji im se druže niz godina, a i obje su stekle nevjerojatnu svjetsku slavu, nikoga nije začudilo da se danas Rita Ora i Dua Lipa zapravo ne podnose, a međusobnu netrpeljivost, čini se, niti ne pokušavaju prikriti.

Prema pričanjima osoba upućenih u cijelu priču, obje se odavno bore da 'otmu' ovoj drugoj sve što ima, a posljednji u nizu preokreta u sponzorskim ugovorima dogodio se i sa čuvenim Adidasom, koji je nakon angažmana Rite Ore, kao zaštitnog lica, odlučio angažirati Dua Lipu.

  • +21
Rita Ora i Dua Lipa Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Navodno je sve započelo prije nekoliko godina, kada se Dua Lipa tek pokušavala probiti u showbiz svijet, te kada joj je u tome htjela 'pomoći' upravo Ritina sestra Elena. Naime, ona radi u menadžmentu glazbene kompanije, a budući da je bila u strahu da bi Dua Lipa mogla biti itekakva prijetnja njezinoj sestri, radila je sve kako bi joj onemogućila uspjeh.

Kada je nedavno Dua priupitana o svom odnosu s Rita Orom, smijući se diplomatski je odgovorila: 'Naši se roditelji poznaju, a ja na neki način poznajem njezinu sestru.'

23-godišnja Dua Lipa rođena je u Londonu, a kada je imala devet godina s roditeljima se preselila u Prištinu, da bi šest godina kasnije vratila se u London kako bi pohađala uglednu školu Sylvia Young Theatre School. U istu školu išla je i 27-godišnja Rita Ora koja je rođena u Prištini, no u britansku prijestolnicu preselila se kada je imala samo godinu dana.

Osim toga, obje su odrastale u obiteljima čiji su članovi bili dio kosovarskog showbiza. Tako je djed Rite Ore, Besim Sahatciu bio filmski i kazališni redatelj u tadašnjoj Jugoslaviji, dok je otac Dua Lipe, Dukagjin Lipa, bio velika rock zvijezda u svojoj domovini, a djed Seit Lipa poznati povjesničar.

  • +5
Dua Lipa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zbog svega toga, a i činjenice da, prema riječima Dua Lipe 'na Kosovu svi sve znaju, a osobito u Prištini', bilo bi čudno da se dvije obitelji nisu poznavale i bile u dobrim odnosima. Kada je na Kosovu 1998. godine buknuo rat, Rita je preko noći postala izbjeglica, a sve to bio joj je veliki teret tijekom djetinjstva.

'Naziv 'izbjeglica' donosi mnogo predrasuda, ali je i nužan da preživiš. Nas četvero živjelo je u jednoj sobi, a moja sestra Elena gnjavila me dok sam pokušavala zaspati. Jedino što sam kroz prozor mogla vidjeti bilo je Brompton groblje. Strašno', otkrila je svojedobno Rita Ora, koja je za razliku od mlađe kolegice djetinjstvo provela u Velikoj Britaniji.

Dua Lipa ipak smatra da je odrastanje na Kosovu njoj donijelo dobrobit te da ga je provela bolje nego što bi to bilo u Londonu. 'Kada smo se vratili na Kosovo, tamo je bilo puno sigurnije nego u Londonu.'

Iako je njihovo rivalstvo započelo prije svjetskog uspjeha Dua Lipe, s godinama se njihov odnos dodatno pogoršao u velikoj borbi za prvo mjesto. Iako je Rita na sceni četiri godine duže negoli Dua Lipa, te je do sada zaradila oko 12 milijuna funti, mlađa kolegica opasno joj se približava.

Iako je okupila vrhunsku ekipu, i izabacuje hit singlove na tržište, ove godine Ritina popularnost lagano pada, dok ona Dua Lipe opasno se penje. Tako se njezina čak tri posljednja singla, 'One Kiss', 'IDGAF' i 'New Rules', nalaze u top 20 singlova godine, dok je Ritina suradnja s Liamom Payneom, u pjesmi 'For You', tek na 30. mjestu.

  • +6
Rita Ora Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njihov rat preselio se i na društvene mreže, koji je dobila Dua Lipa zahvaljujući čak 18 milijuna pratitelja na Instagramu, dok Rita ima 'tek' 13 milijuna. Još jedna poveznica im je i sličan modni odabir - ljubav prema sportskom chic looku, koji uključuje grudnjak bralette s vrećastim modelom hlača, luksuzne trenirke i trikoe.

Ritin eklektični stil oduševio je mnoge, a zahvaljujući istom bila je i zaštitno lice Adidas i Superga obuće. Ipak, moćni ugovor s Adidasom ove je godine pripao Dua Lipi, a osim toga, mlađa pjevačica dobila je i priliku da dizajnira liniju za H&M-ov brend Nyden.

Mnogi vjeruju kako se jaz između njih dvije dodatno produbio i zbog 34-godišnjeg DJ-a Calvina Harrisa, s kojim je Rita prekinula vezu 2014. godine, a razlaz je prošao burno i ružno i kulminirao time da joj je DJ zabranio izvođenje pjesama koje su zajedno napisali. Očito da napakosti bivšoj, Harris je odlučio ostvariti suradnju s Dua Lipom, a singl 'One Kiss' momentalno je postao hit koji je čak osam tjedana proveo u samom vrhu top lista.

POP ZVIJEZDA U HRVATSKOJ

Slavna pjevačica sletjela u Pulu: Unatoč skrivanju iza maske i naočala razotkrile ju tetovaže

Pogledaj galeriju

Čak i kada je Dua Lipa napravila povijesni uspjeh i postala prva pjevačica nominirana u čak pet kategorija Brit Awardsa, Rita Ora to je izignorirala, ne odajući nikakvo priznanje mlađoj kolegici, iako su obje već mnogo puta isticale kako vjeruju u sestrinstvo te da se žene moraju držati zajedno i pružati si potporu.

Zanimljivo je da iako se druže u istim krugovima i s istim ljudima, nikada nisu viđene zajedno, niti su jedna o drugoj što komentirale, a kao vrhunac svega - ne prate jedna drugu na društvenim mrežama. Iako Rita Ora, barem po bankovnim računima, 'više vrijedi', sve se čini kako će ove godine njezino mjesto s pravom zauzeti Dua Lipa i postati glavna kosovarska zvijezda.