RACHEL WEISZ

Slavna Oskarovka utjelovit će Elizabeth Taylor u novom biografskom filmu

29.10.2019 u 14:58

Bionic
Reading

U moru biografskih filmova koji su u posljednje vrijeme najavljivani i snimani, svijetlo dana ugledat će i onaj o glumačkoj ikoni Elizabeth Taylor, koju će glumiti britanska glumica Rachel Weisz

Uskoro započinje snimanje novog biografskog filma pod nazivom 'A special relationship' (Poseban odnos), koji će prikazati život, djelo i lik Elizabeth Taylor.

Film će se posebno orijentirati na prijateljstvo slavne glumice i Rogera Walla, gay osobe njezina i dugogodišnjeg asistenta te njihovim akcijama o podizanju svijesti o AIDS-a 1980-ih.

Autor filma je Simon Beaufoy, koji je osvojio Oscara za film 'Milijunaš s ulice'. Na biografiji o Taylor radi već nekoliko mjeseci, istražujući njezin život. Odradio je nekoliko intervjua s njezinim poznanicima, suradnicima, obitelji i prijateljima. Iz svoje perspektive Simon Beaufoy film vidi kao 'do sada neprikazano lice slavne glumice, obične žene koja se krije iza svojih prodornih plavo-ljubičastih očiju'.

'U središu filma je priča o prijateljstvu, slavlje takvog odnosa i kako i koliko on može promijeniti čovjeka i nejgov pogled na svijet', rekao je redatelj.

'Publika trenutno jako dobro reagira na biografske filmove starih ikona Hollywooda. Kada govorimo o toj kategoriji, onda nema veće ikone od Elizabeth Taylor, a Simon će na sjajan način prikazati njezin humor, humanost i divan život kroz nevjerojatnu Rachel Weisz', rekao je pak producent Iain Canning.

Upravo Oskarovka Rachel Weisz utjelovit će velikanku, a bit će to njezina prva važna uloga nakon što je prošle godine postala majka u 49. godini života.