PREPORUKA

Skriveno blago: Lista filmova koje morate pogledati ako još niste

31.08.2022 u 13:21

Bionic
Reading

Ljeto je idealno vrijeme za otkrivanje novih teritorija – pa i onih u svijetu filmova. Upustite se u filmsku avanturu uz genijalne filmove koje smo pronašli na Pickboxu NOW!

Donosimo vam kratak popis izvrsnih filmova koje preporučujemo za ove prevruće ljetne dane, a u pitanju je žanrovski miks naslova među kojima ćete zasigurno naći nešto za sebe.

Priča iz Bronxa (A Bronx Tale)

Američki kriminalistički film s Robertom De Nirom, ujedno režiserom. Radnja se vrti oko dječaka Calogera koji odrasta u Bronxu. Njime vlada gangster Sonny, kojim je Calogero opčinjen. Njih dvojica razviju prijateljstvo koje se ne svidi Calogerovu ocu Lorenzu, mirnom i poštenom vozaču autobusa. Calogero odrasta pod okriljem obojice muškaraca, rastrgan između osjećaja poštenja i fascinacije Sonnyjem.

Mladi Adam (Young Adam)

Britanski erotsko-dramski film u kojem glume Ewan McGregor, Tilda Swinton, Peter Mullan i Emily Mortimer. Temelji se na istoimenom romanu iz 1954. autora Alexandera Trocchija. Priča prati Joea (McGregor), mladog momka koji pronađe posao na splavi koja povezuje Glasgow i Edinburgh. No kad pronađu tijelo mrtve djevojke u vodi, pokaže se da Joe zna više nego što je spreman podijeliti. Postupno se otkriva njegova veza s mrtvom djevojkom, a istodobno raste privlačnost između Joea i Elle, supruge vlasnika splavi.

Nestala osoba (The Missing Person)

Privatni detektiv John Rosow (Michael Shannon) ima zadatak pratiti čovjeka koji putuje iz Chicaga u Los Angeles. Rosow postupno otkriva da je čovjek kojeg prati nestala osoba; jedan od tisuća ljudi za koje se mislilo da su mrtve nakon terorističkog napada na Svjetski trgovački centar. Vođen velikom nagradom, Rosow odluči vratiti nestalog čovjeka njegovoj ženi u New York.

Tragovi na duši (The Human Stain)

Coleman Silk (Anthony Hopkins) bio je ugledan sveučilišni profesor sve dok ga zbog pogrešno protumačenog komentara ne optuže za rasizam. Dok se skandal zahuktava, pisac Nathan Zuckerman (Gary Sinise) istražuje Silkov život i kopa sve dublje u profesorovu prošlost radi pisanja biografije. Situaciju pogorša i preljub s udanom mladom ženom Faunijom Farley (Nicole Kidman). Sve to ipak nije najgora Silkova tajna koju svim silama pokušava sakriti od javnosti.