ZA VRUĆE LJETNE VEČERI

Filmovi s oskarovcima idealni za filmski maraton

17.07.2022 u 20:47

Bionic
Reading

Movie night je i ovog ljeta ultimativni način za provesti slobodne večeri i vikende. Streaming servisi u srpnju, pak, vrve sadržajem, ali u tom moru filmskih naslova ponekad je izazovno pronaći i odabrati one najbolje

Osim ocjene na IMDb-ju i pregršt nagrada, garancija da s određenim filmom ne možete pogriješiti upravo je i glumačka postava. Kada čujete da ju čine nagrađivani glumci, interes za gledanjem filma postaje automatski veći. U nastavku potražite naslove u kojima se kriju glumci značajni za svijet filma.

2BPERFECTLYHONEST

Dramska komedija prati živote dvojice prijatelja nakon neočekivanog propadanja njihovog start-upa. Jedan od glavnih likova je talentirani glumac John Turturro kojemu mnogi mogu pozavidjeti kada je riječ o filmskim nagradama i nominacijama. Naime, nagrađivan je čak 18 puta, a ima i 34 nominacije za brojne nagrade. Od njih treba izdvojiti da je 2017. godine nominiran za nagradu Emmy sa filmom The Night Of i ulogom Johna Stonea, a 2004. je i osvojio Emmy zahvaljujući komediji Monk i liku Ambrosea Monka.

Grand Theft Parsons

Koliko su ovi glumci zaista talentirani potvrđuje činjenica da je dramska komedija snimljena za samo 24 dana. Glavna glumica Christina Applegate još je jedna od onih koji imaju uspješnu filmsku karijeru jer broji 15 nagrada i 50 nominacija. Nagradu Emmy osvojila je 2003. godine kao glumica gošća u svima nam znanoj seriji Friends, a još 5 puta nominirana je za istu nagradu. Impresivno.

Fourplay

Dramska komedija koja donosi priče o prijateljstvu, ljubavi, braku, tajnama i lažima između dva para. Jedan od parova čini glumica Tammy Blanchard koja je 2001. godine bila dobitnica nagrade Emmy sa filmom Life with Judy Garland: Me and My Shadows igrajući mladu Judy Garland.

Multiple Sarcasms

Romantična dramska komedija koja prati život Gabriela zajedno sa svim njegovim usponima i padovima. Ovaj film zasigurno morate staviti na svoju TO-DO listu, a razlog tomu su itekako uspješna filmska lica. Naime, glavnu postavu čine Timothy Hutton, dobitnik Oscara u kategoriji najboljeg glumca u filmu Ordinary People, te Mira Sorvino, dobitnica Oskara za najbolju glumicu u filmu Mighty Aphrodite. Potrebno je spomenuti i Danu Delany koja je dobitnica 2 Emmyja. Treba li još razloga za pogledati ovaj film? Mislimo da ne.

Warren

Film se bavi tematikom kojima se mnogima našla na putu – vratiti se bivšoj djevojci ili krenuti u novom smjeru. Glavna glumica je Jean Smart, dobitnica čak 4 Emmyja, od kojih je zadnji bio 2021. godine za ulogu Deborah Vance u seriji Hacks. Tu se još nalazi i glumac John Heard koji je nomiran za Emmyja.

Vjerujemo da smo vas ovim popisom barem malo potaknuli na organizaciju movie nighta, a pronađite ih na streaming servisu Pickbox NOW.