ODAO GA SLADOLED

Sjećate se nogometaša Marka Viduke? Evo kako danas izgleda

25.06.2022 u 20:48

Bionic
Reading

Prije negoli je došao u Hrvatsku, igrati za tadašnju Croatiju, današnji Dinamo, Mark Viduka s 18 godina zaigrao je za A reprezentaciju Australije. Bivši australski nogometaš hrvatskih korijena i ovo ljeto provodi u Lozici, u prigradskom naselju Dubrovnika, gdje se nalazi i njegova vila

Da je Mark Viduka, danas umirovljeni nogometaš, i ovoga ljeta na samom jugu Hrvatske, na svom su Instagram profilu otkrili iz Sladoledarne Dubrovnik. S njim su se fotografirali djelatnici slastičarne i uz to napisali: 'Velika nam je čast ugostiti legendu nogometa Marka Viduku!'

Nekadašnji australski nogometaš i nogometni reprezentativac ljetuje u Lozici, prigradskom dubrovačkom naselju, gdje se nalazi i njegova bajkovita vila, koja je svojedobno u medijima, ali i među samom strukom, neformalno bila proglašena najljepšom kućom u Hrvatskoj.

Da se nije puno promijenio od doba kada je bio poznati i priznati nogometaš, govore i fotografije. Inače, Viduka je posljednje igrao za Newcastle United FC, a igrao je i za Middlesbrough, Celtic iz Glasgowa, Leeds United, te za Dinamo, odnosno u to vrijeme Croatiju.

Ovaj australski nogometaš hrvatskih korijena nakon završetka karijere ostao je živjeti u Zagrebu gdje ima i kafić, a ljeta su rezervirana upravo za Lozicu i za vilu od 399 m2, za koju je angažirao arhitektonski studio 3LHD.