POZIRALA U TOPLESU

Sjećate li se Carol Alt? I na pragu 60-e sjajno izgleda, a otkrila je i tajnu svoje linije

03.06.2020 u 06:43

Bionic
Reading

Carol Alt bivša je manekenka koja je postigla slavu početkom osamdesetih, tijekom godina okušala se i kao glumica na filmu, a napisala je i knjigu o sirovoj prehrani. Na samom kraju ove godine ući će u šesto desetljeće, a da su za nju godine samo broj, pokazala je ponovno pozirajući u toplesu

Nakon što je objavila svoju fotografiju u toplesu i pokazala zavidnu figuru u 59. godini života nekadašnji supermodel Carol Alt ostavila je bez riječi milijune ljudi diljem svijeta. Godine na njoj nisu ostavile nikakvog traga, dapače figura joj je i dalje senzacionalna, kao i trbušnjaci, kojima oduvijek posvećuje puno pažnje.

A koja je tajna njezina izgleda? Otkrila je to za Page Six Style, a odgovor je sve iznenadio. Naime Carol Alt tvrdi kako je uživanje u desertima zaslužno za njezinu figuru.

'Ponekad ću recimo naručiti tiramisu i, kao u protekla tri dana, jesti samo to za večeru', priznala ja Alt, ali i dodala kako nije sve baš tako jednostavno onako kako se čini. Naime deserti u kojima ona uživa napravljeni su isključivo od sirovih sastojaka.

'Za mene je tiramisu hranjiviji od sendviča sa šunkom jer je napravljen od kokosa i svih tih nevjerojatnih okusa, stoga je zasitan i hranjiv', objasnila je nekadašnja manekenka, a koja je od 1996. godine isključivo na sirovoj prehrani i njezina je glasna zagovornica. O tome je čak napisala nekoliko knjiga.

Prije negoli je krenula na sirovu prehranu živjela je na ugljikohidratima: 'Jako dugo sam jela čak dva puta dnevno špagete na snimanjima filmova. Jela sam jako puno ugljikohidrata jer su me oni održavali mršavom.' Tjestenini ni danas ne može odoljeti, no sada koristi onu bezglutensku. Iako se uz sve to suzdržava od pijenja alkohola, jer se, kaže, o njemu lako postane ovisan, tijekom karantene zbog pandemije koronavirusa ipak je tu i tamo popila čašu bijelog vina.

A da pozira u toplesu u 59. godini života, odlučila se upravo zbog tog svog pogleda na prehranu i svijet, zbog čega i sebe doživljava drugačije. 'Jednostavno radiš i radiš i radiš i radiš... i onda se jednostavno želiš pokazati jer ove ćeš godine proslaviti 60. rođendan.'

No osim prehrane, Carol Alt pridržava se strogog režima vježbanja, pa tako izmjenjuje vježbe pilatesa, bicikliranja u sauni, skakanja na trampolinu s dizanjem utega i čučnjevima, a sve to u udobnosti vlastitog doma.

  • +8
Carol Alt Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Kad sam ja još radila, djevojke su morale biti plave i imati plave oči. Stvari se napokon polako mijenjaju. Moja sestra je bila plus size manekenka, a danas bi mogla biti na naslovnici časopisa Sports Illustrated. I sama sam bila punašno dijete – nemate pojma koliko sam se trudila kako bih bila ovdje gdje jesam. Imala sam 75 kilograma na visinu od 167 centimetara. To je puno – 'zaftig', kako je moja mama govorila. Morala sam se mučiti za današnji izgled. Sva sreća da sam nastavila rasti', priznala je svojedobno.