VRAĆAJU SE EVANESCENCE

Sjećate li ih se? Njihov hit svi su pjevušili, osvojili su Grammy, a zatim nestali

24.05.2020 u 10:40

Bionic
Reading

Američki bend Evanescence na početku su 2000-ih na prečac pokorili svijet svojim debitantskim albumom za koji su nagrađeni s dva Grammyja. Nakon čak devet godina duge stanke, bend koji je nekad bio globalna senzacija predvođen talentiranom pjevačicom Amy Lee, ove će godine objaviti novi album

Vijest o njihovom povratku oduševit će sve one koji nisu zaboravili na ovaj bend prepoznatljivog glazbenog izraza negdje na putu između alt goth/metala i hard rocka s elementima symphonic metala.

  • +5
Evanescence Izvor: EPA / Autor: YESIKKA VIVANCOS

Bend čiji su poznati hit 'Bring Me to Life' pjevušili gotovo svi, a tinejdžerice manje ili više uspješno furale kombinacije poput karizmatične Amy Lee, ove će godine objaviti novi album 'The Bitter Truth', zasigurno jedno od najiščekivanijih glazbenih izdanja za sve one željne i malo gitara, u mjesecima koji su pred nama.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Nakon dugogodišnje stanke Evanescence imaju novu pjesmu pod nazivom 'Wasted on You', a bend je spot snimio tijekom karantene uz pomoć svojih iPhonea.

'Wasted on You' nije bila planirana kao najavni singl, ali kako je globalna pandemija sve promijenila, tekst i ozračje je posve odgovaralo toj pjesmi', rekla je Amy Lee.

Najavljena povratnička turneja Words Collide s nizozemskim symphonic metal bendom Within Temptation trebala se održati u travnju ove godine, no zbog koronavirusa otkazana je za jesen.

Osim Amy Lee, aktualnu postavu benda čine Troy McLawhorn, Tim McCord, Will Hunt i gitaristica Jen Majura.

Izvor: Društvene mreže

Bend je nakon prvijenca 'Fallen' iz 2003. objavio još nekoliko albuma s manjim uspjehom, a posljednji im je izašao 2011. Za svoj su prvijenac bili nominirani za pet nagrada Grammy, a slavili su na kraju u dvije kategorije za 'najbolju hard rock izvedbu' i 'najboljeg novog izvođača'.

Amy Lee se posvetila obiteljskom životu: udala za psihoterapeuta i dugogodišnjeg prijatelja Josha Hartzlera, a 2014. je postala mama dječaka Jacka Liona. Glazbenica se kasnije pronašla u svijetu filmske filmskoj glazbi pa se udružila sa skladateljem Daveom Eggarom i objavila album 'Aftermath', soundtrack za film Marka Jacksona 'War Story'.

Crnokosa rokerica je 2016. objavila i album za djecu 'Dream Too Much'.