HRVATSKA TRAŽI ZVIJEZDU

Show ostao bez odličnog Dine Antonića

09.04.2010 u 23:15

Bionic
Reading

Ove su subote uvjerljivo najbolji bili zanosna i briljantna Maja Malić, jedinstvena Kim Verson i šarmantni Dino Antonić koji, unatoč hvalospjevima žirija, nije uspio osvojiti dovoljno glasova gledatelja

Nakon što je prošlog petka dokazano da je show RTL-a 'Hrvatska traži zvijezdu' najzabavniji program na sve tri televizije, zabilježivši izuzetno velik postotak gledanosti, bilo je jasno da je to emisija koja se ne smije propustiti. U prošloj je među 16 kandidata odabrano deset koji su ovoga petka pokazali svoje umijeće pjevanja pjesama na engleskom jeziku.

Prvi je nastupio nježni roker Juraj Jurlina s pjesmom 'Are You Gonna Be My Girl' grupe Jet, pokazujući da na njega treba računati bar još nekoliko tjedana, iako mu je žiri predbacio da je izvedba bila previše mehanička, a premalo osobna. Šarmantni Dino Antonić otpjevao je svoju omiljenu 'Haven't Met You Yet' Michaela Bublea i oduševio žiri koji je zaključio da se mladi natjecatelj osjeća i više nego sigurno u svojoj koži dok nastupa. Tony mu je udijelio niz komplimenata naglašavajući njegovu moć interpretacije i senzibilitet, dok je, uz neskriveno oduševljenje, Fox izjavio da izdrži li u tom ritmu do finala – pobjeđuje. Međutim, publika nije dijelila mišljenje žirija i Dino je na opće iznenađenje ispao iz daljnjeg natjecanja.

Adrijana Baković, iako snažnog i čistog glasa, bila je mlaka i blijeda, bez razrađenog scenskog nastupa. Uz komplimente na račun njenog karaktera, žiri je posebno napomenuo da ne bilo loše da malo više istakne svoju osobnost. Dalmatinski dragulj Duje Stanišić zapjevao je 'Bodies' Robbieja Williamsa i 'sfušao' sve što se dalo, no svojim šarmom ponovo je, čini se, osvojio simpatije žirija jer ga nisu previše kudili (ali ni hvalili). Kauboj Jurica Gorša još jednom je dokazao da u njemu leži američka country zvijezda, što mu je priznao i žiri.

Maja Malić, osim što izgleda zanosno i seksipilno, zvučala je poput specijalne gošće u showu, zasjenivši sve ostale kandidate svojom izvedbom poput kakve američke pop dive. Odličan izgovor engleskog, predivan baršunast i snažan glas te uvjerljiv nastup ostavili su žiri bez riječi. Helena Hunčaga, koja je oduševila prošlog petka, ovaj je put pomalo podbacila izvedbom pjesme 'Russian Roulette' Rihanne. Unatoč sjajnom scenskom nastupu i još boljem izgledu, Hančuga je bila neuvjerljiva, imala je očitu tremu, pa je Fox zaključio da još treba poraditi na vokalu.

Metalac Vilibald Kovač odlučio se za Kings of Leon i 'Sex on Fire'. Uvjerljiva izvedba i odličan rock vokal, čak neprimjeren njegovom krhkom izgledu koji mu je priskrbio i crveni grudnjak iz publike tijekom izvedbe, ali i niz neočekivano loših kritika žirija. Fox mu je predbacio nedostatak osobnosti, kazavši da u njegovom nastupu vidi zbirku klišeja, dok je Tony zaključio da je Vilibald 'fake' - što je, doduše, prošle godine rekao Bojanu Jambrošiću koji je na kraju pobijedio.

Petar Brkljačić imao je možda najlošiju izvedbu večeri. Izvodeći jedan od pjesmuljaka karakterističnih za boy bendove, Petar je dobio oštre kritike članova žirija koji su mu poručili da ga žele vidjeti, tj. čuti u nekom drugom žanru jer je potrebno da izađe iz klišeja i priredi nešto neočekivano. Kao posljednja je nastupila favoritkinja druge sezone showa Hrvatska traži zvijezdu, Kim Verson, i doista dokazala da joj je mjesto u finalu. Izvedbom pjesme 'Happy' Leone Lewis pokazala se daleko sigurnijom nego prošli petak, iskazujući svu raskoš svog glasa i ne skrivajući emotivnost pri izvedbi. I dok je Fox naglasio dvije stvari pred kojima se klanja, a to su njezina karizma i prekrasan glas, Tony ju je poželio čuti izvan njezinog žanra, sugerirajući da sljedeći put ipak ne izabere neku skladbu Leone Lewis, Celine Dion ili Whitney Houston