odgojne mjere

Shaquille O'Neal ne daje djeci novac da ga mahnito troše: 'Nismo bogati. Ja sam bogat'

23.08.2023 u 12:46

Shaquille O’Neal

Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Bivša NBA zvijezda Shaquille O'Neal otac je šestero djece, a nedavno je otkrio je kako raspoređuje novac unutar obitelji te na koji način financira svoju djecu

Košarkaš Shaquille O'Neal tijekom svoje košarkaške karijere zaradio je dovoljno novca za svoju obitelj, no usprkos tome, odlučio je da djeci neće davati novac da ga mahnito troše već će ih naučiti upravljati njime. Njegova stajališta da novac nije za zabavu podijelio je za Insider.

Bivši je košarkaš otac šestero djece, a najstarija je 27-godišnja kći Taahirah, dok je najmlađa kći Me'arah koja ima 17 godina.

Njegovi nasljednici moraju slijediti njegovu odgojnu filozofiju koju naziva 'respektabilni nepotizam'. Riječ je o metodi kojom tjera djecu da naprave vlastiti poslovni plan, čime djeca uče odnos prema novcu i poslovanju. Objasnio da želi financijski pomoći svojoj djeci da postanu što god oni žele, no neće im dati novac odmah kako bi naučili vrijednost novca.

'Budući da želite da ja budem banka, učinit ću točno ono što će banka učiniti vama', objasnio je svojim nasljednicima koji su zainteresirani za sport i glazbu, baš poput oca.

O'Neal je tijekom karijere zaradio više od 286 milijuna dolara, no priznao je da njegovi nasljednici ne razumiju njegova stajališta: 'Moja su djeca sada starija. Malo su ljuti na mene. Nisu baš uzrujani, ali ne razumiju. Govorim im cijelo vrijeme. Nismo bogati. Ja sam bogat.'

Njegov sin Myles O'Neal krenuo je njegovim stopama ljubavi prema glazbi pa je i on DJ. Otac mu je pomogao nabaviti opremu, ali ostatak posla sin je obavio sam, na što je bivši košarkaš izrazito ponosan. Osim toga, Shaquille tvrdi da je riječ o jednom od najboljih DJ-eva na svijetu!

Ipak, najmlađe troje otac naziva najpametnijim članovima obitelji jer su izrazili želju za daljnjom naobrazbom, u čemu ih podupire te u šali dodaje da će oni kasnije voditi cijeli obiteljski posao.