Scooter Braun

Zastupao je najveće zvijezde, no sada svi odlaze od poznatog menadžera s kojim je zaratila Taylor Swift

22.08.2023 u 11:12

Bionic
Reading

Poznati američki menadžer Scooter Braun uživa status jednog od najomraženijih ljudi u svijetu glazbe, a njegovi postupci odrazili su se i na karijeru. Dosad je surađivao s velikim imenima, a sada mu svi okreću leđa

Američki poduzetnik Scooter Braun bio je traženi menadžer koji je u svojoj karijeri zastupao neke od najvećih zvijezda glazbene industrije, no danas nosi nadimak 'najomraženijeg čovjeka glazbene industrije'. Dugo je godina surađivao s Justinom Bieberom, Davidom Guettom, Kanye Westom, Arianom Grande, no poznate zvijezde udaljile su se od njega zbog čega se čini da je poduzetnik kažnjen zbog neke veće pogreške.

Ovog ponedjeljka objavljeno je da je Ariana Grande napustila Brauna nakon 10 godina uspješne suradnje tijekom koje je pjevačica osvojila brojne nagrade. Osim Ariane Grande, i Demi Lovato je za Page Six potvrdila da više ne surađuje s poznatim menadžerom od ovog srpnja kada su raskinuli suradnju.

Sve se glasnije šuška da bi i Justin Bieber mogao napustiti Brauna, a dvojac surađuje još od 2006. godine kada se Bieber kao dječak pojavio na sceni. Braun je otkrio tada 13-godišnjeg Biebera na YouTube-u, a od simpatičnog Kanađanina napravio je svjetsku zvijezdu.

Iako su Bieberovi predstavnici demantirali glasine o prekidu suradnje, šuška se da Bieber i Braun nisu razgovarali mjesecima pa je poznati pjevač u potrazi za novim suradnikom koji bi zamijenio Brauna.

Navodno su postupci popularnih pjevačica rezultat svađe Taylor Swift s Braunom još iz 2019. godine. Naime, Swift i Braun posvađali su se nakon što je poduzetnik kupio diskografsku kuću 'Big Machine' iz Nashvillea, čime je kupio i prava na njezine pjesme sa prvih šest albuma. Situacija je eskalirala godinu dana kasnije kada je Braun prodao Swiftove master snimke Shamrock Holdingsu za više od 405 milijuna dolara.

Popularna pjevačica Swift otkrila je da je njezin tim pokušavao pregovarati s Braunom kako bi mogla kupiti svoju glazbu, ali nije mogla pristati na njegove neobične uvjete, zbog čega se Swift uhvatila u koštac s ponovnim snimanjem svojih prvih šest albuma.

  • +4
Taylor Swift Izvor: Ostale fotografije / Autor: Auto

Međutim, čini se da ga poslovni neuspjesi ne uzrujavaju previše jer je 42-godišnji poduzetnik nedavno uživao u Hrvatskoj, i to u društvu osnivača Amazona Jeffa Bezosa! S Bezosom je na luksuznoj jahti uplovio u hrvatsko more, a u društvu Katy Perry i Ushera prošetao Dubrovnikom.

stigao i do naše obale

Jeff Bezos i zaručnica Lauren Sanchez prošetali Stradunom, s njima su Katy Perry i Orlando Bloom

Pogledaj galeriju