1982. u Splitu

Severina se prisjetila prvih pjevačkih koraka: Pobijedila je s pjesmom Novih fosila

23.09.2023 u 19:21

Bionic
Reading

Večeras počinje novi glazbeni show na RTL-u, a Severina kao članica žirija na društvenim mrežama podijelila je priču o svom početku. Objavom je ohrabrila mlade nade, a vjerne obožavatelje prisjetila kako su izgledali njezini počeci

Jednu od najvećih regionalnih zvijezda danas ćemo prvi put vidjeti u novoj ulozi! Naime, Severina je članica žirija RTL-ovog showa 'Superstar', a uz Tončija Huljića, Niku Turković i Filipa Miletića sljedećih nekoliko mjeseci sudjelovat će u potrazi za novom glazbenom zvijezdom.

Na sceni je prisutna već nekoliko desetljeća, a danas se na društvenim mrežama sjetna Severina prisjetila i svojih glazbenih početaka kako bi ohrabrila ovogodišnje natjecatelje.

'Godine 1982. u Splitu, na takmičenju 'Dječji prvi pljesak', pobijedila sam s pjesmom 'Moja Milena'. 1987. na takmičenju pjevača amatera Hrvatske u Daruvaru, pobijedila sam s pjesmom Josipe Lisac 'O jednoj mladosti'. Godine 1989. pobijedila sam na radio emisiji Demo X u Zagrebu (Kulušić) s pjesmom 'Tata, tata, čuješ li muziku'. U žiriju su tada bili Arsen Dedić, Drago Diklić, Hrvoje Hegedušić i Bahrija Golubović', napisala je na Instagramu te objavu zaključila na sebi svojstven simpatičan način: '2023. fala Bogu, ne takmičim se, eto me sad malo u žiriju.'

U srpnju je popularna Splićanka otkrila da je uzbuđena zbog nove uloge u kojoj će se naći, ali i da misli da će ovaj show biti drugačiji od ostalih koje su gledatelji imali prilike gledati.

'Ovom showu će se najviše veseliti moja mama zato što ona meni uvijek kaže: 'A sinko, nema te na televiziji'. Ja njoj nikako nisam mogla objasniti da ipak negdje pjevam i egzistiram bez obzira na televiziju. Međutim, i ona i ja i svi moji bližnji vole takve showove. Doduše, ja ih rijetko gledam i nekako malo sam uvijek bila skeptična zato što ti klinci na kraju nisu poslije postali osobe koje su napunile arenu ili su napravili nekakve velike karijere. Čast iznimkama. I prihvatila sam biti u žiriju 'SuperStara' jer mislim da će ovaj put biti drugačije', ispričala je Severina prije nekoliko mjeseci.

  • +8
Severina u Makarskoj Izvor: Pixsell / Autor: Matko Begovic/PIXSELL