ZA SVAKOGA PONEŠTO

Serije koje će vas ovoga rujna prikovati za male ekrane

01.09.2020 u 06:43

Bionic
Reading

Odbrojavanjem posljednjih ljetnih dana i službenim početkom rujna omiljeni streaming servisi pripremili su gomilu novih serija koje će nesumnjivo držati vašu pažnju pred malim ekranima

Na Amazonu ćemo u rujnu gledati drugu sezonu akcijske superherojske serije 'The Boys' i preradu britanske serije 'Utopia', dok su Netflixovi aduti za mjesec rujan prequel serija kultnog filma 'Let iznad kukavičjeg gnijezda' naslova 'Ratched' i sci-fi serija 'Away' s dvostrukom oskarovkom Hillary Swank u glavnoj ulozi.

Korisnici MAXtv-a uživat će u čak tri nove serije HBO-a i novoj sezoni napete dramske serije 'Manifest', ali i mnštvu sadržaja na Pickbox NOW i Play Premiumu.

Spasi me, Pickbox NOW

Lennie James vraća se u drugoj sezoni hvaljene britanske krimi serije 'Spasi i mene' (Save Me Too), premijerno dostupne na Pickbox NOW u sklopu MAXtv-a. 'Spasi me' (Save Me) dobitnica je nagrade za najbolju dramsku seriju 2019. godine, a njen tvorac, scenarist, redatelj i glavni glumac Lennie James (Line of Duty, The Walking Dead, Fear the Walking Dead) dobitnik je nagrade za najboljeg dramskog pisca.

Druga sezona inteligentnog trilera donosi nam kompleksnu radnju, šokantne obrate i duboke emocije. Prošlo je 17 mjeseci otkako je Nelly spasio ranjivu mladu ženu Grace dok je tražio svoju nestalu kćer Jody. Može li Grace pomoći otkriti tragove o Jodynoj sudbini ili će samo odmoći u Nellyjevoj potrazi za kćeri - pitanje je kojim se bavi druga sezona napete triler serije.

Spasi me Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Krivnja (Guilt), Play Premium

Nova BBC-jeva mini-serija na Play Premiumu, koji možete gledati u sklopu MAXtv-a, o dva brata koja slučajno pregaze i ubiju starca. Unatoč prikrivanju tragova, njihovi se životi počinju mijenjati kada susjedi i rođaci pokojnika počnu sumnjati u način na koji je umro. Ubrzo dolaze do situacije da ne mogu vjerovati nikome, pa čak niti jedan drugome.

Treći dan (The Third Day), HBO

Limitirana serija 'Treći dan' autora Dennisa Kellyja i Felixa Barretta podijeljena je u dva dijela: 'Ljeto' i 'Zima'. U prve tri epizode 'Ljeta' Jude Law glumi Sama, čovjeka koji je privučen na tajanstveni otok uz britansku obalu, gdje susreće skupinu otočana koji su odlučili očuvati svoju tradiciju pod svaku cijenu. 'Zima' se odvija u zadnje tri epizode i tu Naomie Harris ('Mjesečina') glumi Helen, odlučnu autsajdericu koji dolazi na otok tražeći odgovore, ali čiji dolazak ubrza odlučujuću bitku za njegovu sudbinu. Premijera je 15. rujna na HBO-u, koji možete gledati u sklopu MAXtv-a.

Treći dan (The Third Day) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Mi smo to što jesmo (We Are Who We Are), HBO

Nominiran za Oscar, Luca Guadagnino, prvi put na televiziju donosi svoj jedinstveni kinematografski stil u seriji od osam epizoda 'Mi smo to što jesmo' koja debitira isključivo na HBO-u. Priča je to o dvoje američkih klinaca koji žive u američkoj vojnoj bazi u Italiji. Serija istražuje prijateljstvo, prvu ljubav, identitet i uranja publiku u sav zbrkani ushit i tjeskobu bivanja tinejdžerom – priča koja se može dogoditi bilo gdje u svijetu, ali u ovom se slučaju događa u ovom malom komadiću Amerike u Italiji. Premijera je 15. rujna na HBO-u, koji možete gledati u sklopu MAXtv-a.

Mi smo to što jesmo Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Noćni upravitelj (Night Manager), Play Premium

Izvrsna britanska serija 'Noćni upravitelj' snimljena je prema istoimenom špijunskom romanu Johna Le Carréa. O uspješnosti serije govore i 44 nominacije te 17 osvojenih prestižnih nagrada. Velika glumačka imena osvojila su tri Zlatna globusa. Tom Hiddleston za najbolju glavnu ulogu, a Hugh Laurie i Olivia Colman za najbolje sporedne uloge. Glavni protagonist serije je noćni upravitelj hotela u Kairu kojeg vladina agentica unovači da se ubaci u najuži krug okrutna krijumčara oružja. Možete je gledati na Play Premiumu u sklopu MAXtv-a.

4400, Play Premium

Misteriozna znanstveno-fantastična drama o 4400 ljudi koji se smatraju nestalima nakon pojave kometa koji se zaustavio iznad njihovog grada. Više od 50 godina kasnije oni se pojave bez da su dana ostarjeli, promijenjeni i s različitim moćima. Pitanje je kako će ih upotrijebiti i jesu li opasni za ostatak zajednice, a specijalne postrojbe moraju riješiti misterij gdje su bili dosad. Dostupna je na Play Premiumu u sklopu MAXtv-a.

O.J.: Stvoreno u Americi (O.J.: Made in America), Pickbox NOW

Oscarom nagrađena dokumentarna serija 'O.J.: Stvoreno u Americi' (O.J. Made in America) premijerno je dostupna na Pickboxu NOW u sklopu MAXtv-a. Radi se o popularnoj američkoj dokumentarnoj miniseriji od pet epizoda koja je osvojila Oscara 2017. godine, a istražuje rasu i popularnost kroz život O. J.-a Simpsona. Tematizira se Simpsonov život od njegove karijere u američkom nogometu i popularnosti u američkoj kulturi do suđenja za ubojstva supruge Nicole Brown Simpson i Ronalda Lylea Goldmana, za koja je oslobođen, te suđenja za pljačku u Las Vegasu 13 godina poslije, zbog koje je osuđen i zatvoren.

Redatelj Ezra Edelman rekao je kako je želio ispričati dublju priču o rasi u Americi, o Los Angelesu, odnosu između crnaca i policije, kroz prizmu života O.J.-a Simpsona. Nakon izvrsnih kritika 'O.J.: Stvoreno u Americi' osvojio je Oscara za najbolji dokumentarac, a to je ujedno najduži dokumentarac koji je osvojio najprestižniju filmsku nagradu.

O. J.: Stvoreno u Americi Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Scott & Bailey, Pickbox NOW

Uzbudljiva britanska detektivska serija 'Scott i Bailey' od 7. rujna može se kompletna gledati (svih pet sezona) na Pickbox NOW u sklopu MAXtv-a. Ova britanska serija, čija se radnja odvija u Manchesteru, potekla je iz ideje dviju glavnih glumica Suranne Jones i Lesley Sharp dok su pijuckale vino u pubu. Njih su dvije zaključile kako žene trebaju imati više različitih uloga, a ne samo biti nečija žena, nečija majka ili nečija ljubavnica te su osmislile ideju o britanskim detektivkama.

Bivša detektivka mančesterske policije Diane Taylor pomagala je scenaristici Sally Wainwright osmisliti što bolju seriju prema ideji dviju glumica. S visokom ocjenom 8,0 na iMDb-u, detektivska serija 'Scott i Bailey' može se pohvaliti visokom brojkom od skoro 10 milijuna gledatelja po epizodi. Kritičari su pohvalili izvrsnu glumu koja će vas ostaviti bez daha, a seriju su opisali kao 'impresivnu dramu'.

Inspektor Banks (DCI Banks), Pickbox NOW

Glavni inspektor započinje šokantnu istragu kako bi uhvatio brutalnog serijskog ubojicu mladih žena. Kada dvoje policajaca nabasa na jazbinu serijskog ubojice, inspektor Banks suočava se s jezivom istragom umorstva koja će ga iskušati do krajnjih granica. Ovu uzbudljivu dramu temeljenu na novelama Petera Robinsona možete gledati na Pickbox NOW u sklopu MAXtv-a.

Veliki rasjed – Divlje srce Afrike, Play Premium

Veličanstven BBC-jev dokumentarac 'Veliki rasjed – Divlje srce Afrike' vodi vas na kontinent s najvećom biljnom i životinjskom raznolikošću. Šumovite planine, nepregledne ravnice, bogati pašnjaci, jezera i rijeke dom su tisuća životinjski vrsta – lavova, slonova, krokodila, nilskih konja, flaminga te mnogih drugih.

David Attenborough: Čuda prirode, Play Premium

Strastveni zaljubljenik u prirodu, Sir David Attenbourgh predstavlja nam najzanimljivije životinjske vrste s kojima se susreo. U ovoj iznimnoj dokumentarnoj seriji saznat ćemo više o neobičnom evolucijskom razvoju određenih žvotinja, a moderna tehnologija pomoći će da prikaz bude što vjerniji i fascinantniji. Serija je dostupna na Play Premiumu u sklopu MAXtv-a,

Prepredenjaci iz prirode (Natural Born Hustlers), Play Premium

Fascinantna BBC-jeva dokumentarna emisija (Play Premium u sklopu MAXtv-a) koja nam kroz inovativne tehnike snimanja i vizualne efekte pokazuje dramatično ponašanje životinja i objašnjava kako te životinje postižu zadivljujuće podvige mimike, lukavstva i prerušavanja, a sve u želji da opstanu u prirodi. Znanstvenici otkrivaju ključne trenutke koji su zbunili i iznenadili čak i najbolje svjetske stručnjake.

Vučji odgoj (Raised By Wolves), HBO

Nova znanstvenofantastična serija vrhunskog pripovjedača i producenta Ridleyja Scotta, radnje smještene na misterioznom planetu na početku kolonizacije, usmjerena je na dva androida koji su dobili zadatak da odgajaju ljudsku djecu u koloniji, kojoj prijeti razdor zbog vjerskih razlika. Premijera serije je 4. rujna na HBO-u, koji možete gledati u sklopu MAXtv-a.

Vučji odgoj Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Patria, HBO

Nova španjolska serija 'Patria' za HBO Europe priča priču – tijekom tri desetljeća – o španjolskoj Baskiji ugroženoj separatističkim terorizmom ETA-e kroz oči dviju obitelji podijeljenih nasilnim sukobom, a svoju premijeru na HBO-u doživjet će 27. rujna.

Patria Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Obalne elite (Coastal Elites), HBO

Pet likova (Bette Midler, Kaitlyn Dever, Dan Levy, Sarah Paulson i Issa Rae) pričaju suvremene priče koje se odnose na njihove živote tijekom pandemije 2020., dok se suočavaju s politikom, kulturom i pandemijom. Prvu od njih moći ćete pogledati 13. rujna na HBO-u u sklopu MAXtv-a.

Obalne elite Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Manifest, 2. sezona, HBO

Serija 'Manifest' vraća se s napetom dramom, uzbudljivim misterijima i odgovorima na najveća pitanja prošle sezone. Nakon burnog, ali rutinskog leta posada i putnici Leta 828 iskrcali su se i shvatili da je svijet ostario pet i pol godina, a njihovi prijatelji, obitelji i kolege izgubili su nadu da će ih ikada više vidjeti… Premijera cijele druge sezone serije 'Manifest' na HBO-u dostupna je od 1. rujna.

Manifest, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Away, Netflix

U bliskoj budućnosti na Mars se šalje svemirska letjelica. Za ovu visoku misiju okupljena je posada elitnih astronauta širom svijeta, tako astronauti dolaze iz Sjedinjenih Država, Rusije, Kine, Indije i Velike Britanije. Ako sve pođe dobro, tri će godine biti udaljeni od mjesta koje zovu dom i ljudi koje vole. Za to vrijeme testirat će se njihovi odnosi i na Zemlji i u svemiru. U borbi s egzistencijom pokušat će ostati na tragu u ostvarenju najvažnijeg cilja čovječanstva. Oskarovku Hillary Swank gledat ćemo u ulozi Emme Green, iskusne zapovjednice astronauta koja mora ostaviti muža i kćerku tinejdžericu zbog revolucionarnog putovanja koje će trajati nekoliko godina u dubokom prostranstvu svemira. Serija 'Away' na Netflix stiže 4. rujna.

Away | Official Trailer | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Ratched, Netflix

Rujan na Netflixu donosi nam prequel seriju kultnog filma 'Let iznad kukavičjeg gnijezda' o podrijetlu opake bolničarke Ratched, po kojoj serija i nosi naslov. U glavnoj ulozi gledat ćemo hvaljenu i nagrađivanu američku glumicu Sarah Paulson u ulozi Mildred Ratched.

Ovu napetu dramsku seriju radnjom smještenu u 1947. potpisuje Ryan Murphy, poznati američki scenarist i redatelj koji je s Paulson već imao priliku surađivati u antologijskoj seriji 'Američka horor priča', a na Netflixu se očekuje 19. rujna.

Ratched | Official Trailer | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Boys, Amazon Prime Video

Amazonova adaptacija stripa 'Never Meet Your Heroes' autora Gartha Ennisa i Daricka Robertsona nikada se nije činila pravovremenijom. Serija prati Billyja Butchera (Karl Urban), Hughieja Campbella (Jack Quaid) i ostatak njihove grupe dok pokušavaju srušiti korumpirani superherojski tim poznat kao The Seven (Sedmorica). Prošla sezona serije završila je s 'Dječacima' u bijegu, dok je zastrašujući Homelander (Antony Starr) otkrio Butcheru da njegova davno nestala supruga Becca (Shantel VanSanten) posljednjih osam godina odgaja Homelanderova sina. Nova sezona akcijske superherojske serije na Amazon Primeu premijeru će doživjeti 4. rujna.

The Boys Season 2 - Official Trailer | Amazon Prime Video Izvor: Društvene mreže / Autor: Amazon Prime Video

Utopia, Amazon Prime Video

Nakon što je britanski Channel 4 prije više od šest godina otkazao snimanje hvaljene dramske serije nastale pod redateljskom palicom Dennisa Kelleyja njome se odlučio pozabaviti HBO s Davidom Fincherom, no od nje su ubrzo digli ruke i prepustili je konkurenciji.

Amazon je naručio devet epizoda za prvu sezonu, a Gillian Flynn zaposlena je kao showrunnerica, izvršna producentica i jedina potpisana autorica. Serija 'Utopia' u središtu zbivanja ima istoimeni strip iz 1985. godine, oko kojeg se prepliću brojni gikovski mitovi. Njegov autor preminuo je u umobolnici pod nerazjašnjenim okolnostima, a postoje teorije kako radnja stripa predviđa neke poprilično dramatične buduće događaje te da postoji drugi dio koji skriva odgovore na mnoga neodgovorena pitanja.

Amazonova verzija britanske serije 'Utopia' svoju premijeru imat će 25. rujna.

Utopia | Official Trailer | Prime Video Izvor: Društvene mreže / Autor: Amazon Prime Video

Čarobnice, Play Premium

Remake nagrađivane CBS-ove serije o tri sestre koje su oduvijek bile drugačije - svaka ima posebnu moć (zaustavljanje vremena, pomicanje predmeta, viđenje budućnosti), a također mogu spojiti svoje sposobnosti kako bi se borile protiv demona, čarobnjaka i ostalih zala. Seriju možete gledati na Play Premiumu u sklopu MAXtv-a.

Allo, Allo, Play Premium

'Allo, 'allo!' legendarna je britanska BBC-jeva humoristična serija koja se u originalnu prikazivala od 1982. do 1992. Radnja serije odvija se tijekom Drugog svjetskog rata, a glavni lik je René Artois (Gordon Kaye), vlasnik malog kafea u gradiću Nouvionu. René se trudi balansirati između afera s konobaricama Yvette i Mariom i braka s Edith, suradnje s Pokretom otpora i njemačkim časnicima koji se zabavljaju u njegovu kafiću, a sve to pod budnim okom Gestapa koji promatra svaki njihov korak.

Grupa, Play Premium

Serija prati tri grupe junaka - policajce, kriminalce i tinejdžere. Govori o problemima mladih, o roditeljima i njihovoj borbi u naporima da pomognu svojoj djeci. Tu su i inspektori koji pokušavaju uhapsiti one koji djecu uvlače u svijet kriminala. Dostupna je na Play Premiumu u sklopu MAXtv-a.

Gospođica Marple (Miss Marple), Play Premium

Vrhunska glumačka postava, prekrasne lokacije i izvrsna kostimografija obilježavaju ovu klasičnu britansku seriju koja se temelji na djelima Aghate Christie, jedne od najpopularnijih književnica na svijetu. Oštroumna gospođa Marple legendarna je amaterka detektivka koja na sebi svojstven i pronicljiv način rješava slučajeve umorstava u britanskom mjestašcu St. Mary Mead.