GENIJALNA PRIJATELJICA

Serija čiji je književni predložak opčinio čitatelje diljem svijeta stiže u studenom na male ekrane

16.10.2018 u 15:13

Bionic
Reading

Nova HBO serija inspirirana istoimenim romanom poznate talijanske spisateljice Elene Ferrante 'Genijalna prijateljica' (My Brilliant Friend) imat će premijeru 19. studenoga u 20 sati na HBO-u, a istog dana bit će dostupna i putem online video streaming usluge HBO GO

Priča koja je opčinila čitatelje diljem svijeta prati Elenu Greco i najvažniju prijateljicu u njenom životu, Lilu. Kada Lila naizgled nestane bez traga, Elena, sada već žena u poznim godinama koja živi u kući punoj knjiga, pali računalo i počinje pisati o njihovom prijateljstvu.

Upoznala je Lilu tijekom prve godine osnovne škole, 1950. godine. Priča prati više od 60 godina njihovih života, u opasnom i fascinantnom Napulju. Elena pokušava opisati misteriju Lile, njene genijalne prijateljice, koja je na neki način istovremeno njena najbolja prijateljica i najgora neprijateljica.

Odabir glumaca za seriju trajao je čak osam mjeseci, a u njemu je sudjelovalo gotovo 9 tisuća djece i 500 odraslih iz cijele Campanije. U odabir su bili uključeni profesionalni glumci, ali i oni koji nemaju prethodnog glumačkog iskustva, kao i učenici iz obližnjih škola.

Mlade glumice Elisa Del Genio i Ludovica Nasti utjelovljuju glavne uloge Elene i Lile kada su bile djeca. Nakon toga će ih zamijeniti tinejdžerke Margherita Mazzucco u ulozi Elene i Gaia Girace u ulozi Lile.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Na seriji je radilo oko 150 glumaca i 5 tisuća statista. Ekipa je brojala više od 150 članova koji su 100 dana gradili gotovo 20 tisuća kvadratnih metara scenografije. Kako bi stvorili rajon koji ima značajnu ulogu u cijeloj priči, sagradili su 14 eksterijera stambenih zgrada, kao i pet enterijera stanova, crkvu i tunel. Kostimografi su prikupili 1500 kostima, od kojih su mnogi originalne kreacije.

Serija 'Genijalna prijateljica' nastala je kao koprodukcija HBO-a, RAI Fictiona i Timvisiona. Saverio Costanzo je redatelj svih osam epizoda, dok priču i scenarij potpisuju Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci i Saverio Costanzo.

ZA UŽIVANJE

Ovo su najiščekivanije serije: TV poslastice za jesenske dane

Pogledaj galeriju