TKO JE NABOLJI PLESAČ?

Seksipilnu Milu Horvat u finalu će pobijediti Nera Stipičević

07.12.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Rasplesane zvijezde stigle su dva koraka do kraja te su od lepeze slavnih pokreta ostala tek tri para lakih nogu, a mi smo pokušali odgovoriti na pitanje tko će dohvatiti polufinale, odnosno tron

Prije nešto više od mjesec dana, dok je jesen još bila mlada, na scenu HTV-ovog raskošnog i svima znanog studija stupilo je osam plesnih parova, osvojivši obožavatelje seksipilom, šarmom, mišićavošću i pokojom lijevom nogom. Nakon tjedana treniranja, nastupa i ispadanja, na sceni su ostale tek raskošne ljepotice Mila Horvat, Nera Stipičević i blaženi među ženama – Bojan Jambrošić.

Kako prolasci i ispadanja ne ovise samo o plesnom umijeću, već slavni plesači moraju, osim stručnog žirija, zavesti nešto manje stručnu, ali zato puno probirljiviju publiku, u procjeni prolaska vodili smo se nekolicinom kriterija: plesnim pokretom, trenutnom formom, šarmom, naklonošću žirija, utjecajem na publiku, seksipilom, stanjem na internim kladionicama, šaputanjima po kuloarima i sveukupnim dojmom.

Bojan Jambrošić i Martina Bastić

Kako je Bojan jedina muška zvijezda koja se uspjela izboriti u polufinale, krenimo s njim. Od početka sezone pjevač drži neku plesačku konstantu koja se vrti u prostoru od solidnog do vrlo solidnog s dodatkom šarmantnog. Žiri ga ne mazi, ni riječima ni ocjenama, no zato mladi pjevač ima ogromnu podršku brojnih mlađahnih obožavateljica, ali i onih koje znaju cijeniti pravo muško miješanje bokovima.

Što se tiče internih kladionica i kuloara, u školskim kantinama, frizerajima i salonima za uljepšavanje Bojan je pravi hit, što će mu pomoći da se dokopa druge pozicije u polufinalu, no, kako je žiri još sljedeće subote ključan u odlučivanju, izvući će deblji kraj u pripetavanju.

Procjena: polufinale kao vrh vrhova dohvaćen zahvaljujući šarmu i glasovima obožavateljica

Mila Horvat i Robert Schubert

Već u prvoj epizodi ovosezonskog Plesa sa zvijezdama Mila se prometnula u prvu zvjezdanu violinu. Vrućim seksipilom i dugim vitkim nogama graciozno je osvajala plesni podij i srca muških gledatelja, a kad smo je već vidjeli u finalu, njena forma je počela vijugati, protjeravši muške glasove drugim plesnim nogama. Da je blagonaklonosti publike nestalo, pokazala su čak tri pripetavanja do kojih je došla usprkos visokim bodovima žirija, odnosno zahvaljujući malom broju telefonskih glasova.

Što se tiče forme, Mila od početka showa muku muči s bolnom kralješnicom i nestabilnim zdravljem, tako da je dio proba provela pod tabletama, što zasigurno uzrokuje dio kvalitativnog pada. Bez obzira na to, Milini seksi pokreti u internoj kladionici i birtijskim razgovorima mnogih muškaraca visoko kotiraju, no čini nam se da to i nije najvjernije glasačko tijelo. U svakom slučaju, u subotu će Mila sudjelovati u svojem četvrtom pripetavanju za prolaz te će kao stara rutinerka, ali i kvalitetnija plesačica od Bojana, proći do finala. A tamo…

Procjena: seksipilom do finala, gdje pada pod plesnim korakom bolje

Nera Stipičević i Damir Horvatinčić

Dok je Mila vladala prvom emisijom, Nera je munjevito dizala formu, da bi već u trećoj emisiji u potpunosti osvojila i stručno oko žirija i meko srce gledatelja. Razlozi tome su mnogobrojni. Nera je zaista daleko najbolja plesačica ove sezone te su sve sile desetki i komplimenta upućenih njenom plesnom koraku u potpunosti opravdani. Osim plesačkog umijeća, odlikuje je i zavidna plesna figura koju zna podcrtati, ili da to kažemo jednostavnijim rječnikom - Nera je seksi i ne bježi od toga, dapače. Kao školovana glumica, profesionalna je na sceni te plesni pokret znalački razigrava osmijehom i osvajačkim pogledom.

Što se tiče publike, Nera još nije imala pravu provjeru njenog povjerenja, jer su joj bodovi žirija bili dovoljni za prolazak. Pravi test bit će tek u finalu, jer vjerujemo da će lakoćom proći polufinale. Kako će u finalu, po našem stručnom sudu, biti rasplesane dame, a Mila i publika se vole tek dijelom, vjerujemo da će Nera zakoračiti na najvišu stepenicu. Potpuno zasluženo, dodajmo.

Procjena: savršenim skladom seksipila i plesne gracioznosti zasluženo do vrha

Napomena autora: Usprkos brojnim parametrima i dugom staloženom promišljanju, dopuštamo mogućnost drukčijeg razvoja događaja, kojemu ćemo se, tolerantni i blagonakloni, kakvi već jesmo, u potpunosti radovati, baš kao i ovom našem.