'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?'

Sedma simfonija koštala ga je prolaska dalje: Biste li vi znali odgovor na pitanje za 250 tisuća kuna?

31.03.2022 u 21:02

Bionic
Reading

U večerašnjoj emisiji otvoreno je pitanje za 250 tisuća kuna, no Ivan Žderić nije bio siguran, pa je odustao, iako se na kraju pokazalo da je odgovor - znao

Prvi večerašnji natjecatelj u kvizu 'Tko želi biti milijunaš', a koji je sjeo nasuprot Tarika Filipovića imao je 'najbrži prst' za poredati posljednja četiri slova engleske abecede, počevši s njezinim 23. slovom. Njegovo je ime Ivan Žderić i bavi se planinarenjem, organiziranjem kvizova...

Iako se činilo da neće stići daleko, budući da je nakon prolaska prvog praga zapeo na pitanju za 4.000 kuna, te je tu potrošio dva jokera, Ivan je pokazao znanje i nakon toga krenuo svoj put prema vrhu.

Ipak, problem se stvorio na pitanju za 250.000 kuna koje je glasilo: 'Čija se Sedma simfonija naziva 'Pjesmom noći'?' U ponudi su bili odgovori Anton Bruckner, Dmitrije Šostakovič, Gustav Mahler i Ludwig van Beethoven. Budući da nije bio siguran, odlučio je iskoristit posljednjeg jokera i to zovi.

  • +3
Tarik Filipović Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

S druge strane telefonske žice našao se njegov kum koji mu nije bio pretjerano od pomoći, zbog čega je Ivan Žderić odustao. Tek tada rekao je odgovor na koji je sumnjao, a on se krio iza slova b - Dmitrije Šostakovič.

Da je imao malo više hrabrosti i da je ponudio taj odgovor, Ivan Žderić otvorio bi pitanje za pola milijuna kuna, no umjesto toga kući je otišao sa 125 tisuća kuna.