'tko želi biti milijunaš'

Na pitanju za 64 tisuće kuna potrošila je zadnji džoker i na kraju pogriješila: Biste li vi znali točan odgovor?

10.03.2022 u 21:46

Bionic
Reading

Virovitičanka Sanja Janković, koja je natjecanje u kvizu 'Tko želi biti milijunaš' započela prošlog četvrtka, emisiju je napustila je s 32 tisuće kuna netočno odgovorivši na 11. pitanje iz područja filmske umjetnosti

Sanja Janković u prošlotjednom 'Milijunašu' ponudila je pet točnih odgovora, a prvoga džokera, 'zovi', iskoristila je na pitanju za prelazak drugoga praga. No kako džoker nije znao je li angora, kamelhar, kašmir ili moher vlakno koje se dobiva od vrste kunića, 33-godišnja Sanja potražila pomoć znalaca. Ponudivši angoru kao točan odgovor Sanja je uz pomoć znalca Brune stigla do pitanja za 64 tisuće kuna.

'Tko pred smrt izgovori: 'Svi ti trenuci nestat će u vremenu, kao suze na kiši. Vrijeme je za umiranje?', glasilo je iduće pitanje. Ponuđeni odgovori bili su antagonist Avatara, Matrixa, Istrebljivača ili Terminatora. Sanja se poslužila preostalim džokerom 'pola-pola' te suzila izbor na antagonista Matrixa i Istrebljivača. Sanja se naposljetku opredijelila za antagonista Matrixa i time osvojila je 32 tisuće kuna. Naime, oproštajne su to riječi replikanta Royja Battyja, kojega je utjelovio Rutger Hauer u ZF noir filmu Istrebljivač, originalna naslova Blade Runner, nastalom u režiji glasovitog Ridleyja Scotta.

Nakon Sanjinog odlaska uslijedio je 'Najbrži prst' u kojem je svoj nastup izborio magistar prava iz Zagreba, Dean Sarapa. Džoker 'pola-pola' srednjoškolski profesor upotrijebio je na 8. pitanju, a zatim na idućem pitanju za 16 tisuća kuna, unatoč preostalom džokeru 'zovi', odlučio je pogađati odgovor. Rekavši da se rečenica 'Teče godina hiljadu osamsto trideset i četvrta' nalazi na prvoj stranici romana U registraturi, kviz je napustio s tisuću kuna. Spomenuta rečenica, naime, krasi prvu stranicu djela Posljednji Stipančići autora Vjenceslava Novaka, a među ponuđenim odgovorima bili su još romani Mirisi, zlato i tamjan, te Zlatarovo zlato.