ZNAJU UŽIVATI

Saša Broz spakirala kofere i u najboljem društvu otputovala iz Hrvatske: Sada je na ovoj destinaciji

16.06.2019 u 15:17

Bionic
Reading

Cijenjena redateljica počastila je sebe i svoju kćer magistricu slikarstva, Saru s putovanjem na kojem trenutno guštaju. Saša Broz i njezina mezimica obilaze u znamenitostima i ponudi gradova koje obožavaju, a za tportal je otkrila zašto su Beč i Bratislava njihova omiljena odredišta za odmor

I dok mnogi već borave na plažama i prepuštaju se ljetnim radostima, Saša Broz i Sara Zidarić otišle su u nešto sjevernije od Hrvatske.

'Bratislavu i Beč posjećujem svake godine a za Austriju i Slovačku sam obiteljski vezana. Otac moje bake Herte, moj pradjed odvjetnik Heinrich Alexander Haas porijeklom je iz Graza dok u Bratislavi živi moja obitelj po majčinoj strani. Prošla sezona bila mi je dinamična i uspješna pa sam Saru i sebe nagradila s tjedan dana odmora. Obožavam kombinaciju Bečkog 'štiha' i živahne Bratislave tako da dobijem u paketu sve odmor, kulturu i zabavu. Imamo omiljena mjesta kojima se iz godine u godinu vraćamo od restorana gdje se ide na Wiener Schnitzel pa do antiknih dućana, galerija, muzeja, kavana. Bez obzira na listu omiljenih, dodamo i poneko novo mjesto. Ja se po povratku vraćam svojim poslovnim obavezama a Sara za koji dan putuje s prijateljicama u Napulj', rekla nam je Saša Broz.

Ispričala nam je i anegdotu vezana za put u Beč.

'Kad smo čekale svoj kofer na Bečkom aerodromu prije sve prtljage spustio se neobičan paket. Vidjele smo da na njemu piše Leopold museum a Sara je odmah prepoznala da se radi o slici čuvenog austrijskog slikara Egona Schiele-a. Budući da je riječ o slici iznimne vrijednosti bile smo šokirane da Egona na bečkom aerodromu nitko nije dočekao', kaže redateljica.

Njezina hvaljena predstava 'Indijanska priča' koju je režirala u GK Žar ptica večeras gostuje u HNK U Šibeniku u okviru Međunarodnog dječjeg festivala.

  • +4
Saša Broz Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX