Sabina Glasovac

Saborska zastupnica kao strastvena vježbačica: 'Skoro sam pala u nesvijest na prvom treningu'

16.03.2020 u 11:06

Bionic
Reading

Sabinu Glasovac nazivaju modnom ikonom među političarkama, no iza elegancije i profinjenosti krije se vatrena sportašica. Počela je s boksom, a danas se saborska zastupnica bavi i nešto težim treningom

'Moram priznati, kad sam došla na prvi trening, mislim da sam skoro pala u nesvijest. Prijateljica i ja smo došle na trening i ja sam već nakon nekih petnaestak minuta onako kao u crtiću vidjela zvjezdice. Onda sam pogledala dvije žene koje su imale nekih 50, 60 godina i vidjela sam kako one s lakoćom izvode vježbe i rekla sebi 'Ma ajde ti to možeš, ti to moraš', ispričala je za Exkluziv.

Kako tijekom radnog dana u Saboru se nakupi mnogo stresa negativne energije, kad dođe u dvoranu sve izbaci.

'Cijeli trening je poprilično intenzivan. Sad to ovisi najviše o treneru ili trenerima koji vode, kako oni poslože taj dan. Evo recimo, sinoć je bio takav trening. Ne pamtim zaista kad je meni bio tako težak. Napustila sam ga čak prije kraja jer nisam više mogla, probila sam granicu, a najlakši i najdraži dio mi je zadnjih pet minuta istezanja', izjavila je.

Ranije je radila kao profesorica u zadarskoj gimnaziji i nije isključeno da se nakon političke karijere vrati ondje.

'Kada sam dala ostavku u Ministarstvu znanosti i obrazovanja 2015., nije mi bio nikakav problem vratiti se natrag u razred s učenicima. Vidjet ćemo što će život donijeti, sve je otvoreno. Moj život je nepredvidiv, volim planirati, ali sam naučila isto tako da ponekad u životu moraš bit spreman na sve i da koliko god ti planirao precizno i kratkoročno i dugoročno, ne ide uvijek sve tako', rekla je.

Na pitanje nađe li vremena za ljubav, otkrila je kratko izjavivši: 'Uvijek'

'Pa nas ljubav pokreće, pokreće svijet, a za sve konkretnije bi iskoristila joker preskok. Taj dio mi dozvolite da ipak sačuvam za sebe. Svoj privatni prostor i ovaj dio privatnog života neka bude moja ekskluziva', poručila je.