BOEING 747-33A ER - THE BANDIT

Ruski oligarh pretvorio Boeing u najluksuzniji privatni avion na svijetu; evo što sve ima 'igračka' Romana Abramoviča vrijedna 2,1 milijardu kuna

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 20.05.2020 15:22
  • Objavljeno 20.05.2020 u 14:44
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: South/Silv / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vrijednost njegove flote zrakoplova procjenjuje se na 3,38 milijardi kuna, od čega gotovo dvije trećine otpada upravo na posljednji u nizu. Riječ je o Boeingu 747-33A ER, koji je kupio još 2004., a nakon renovacije postao je jedan od najskupljih privatnih aviona na svijetu, čija se vrijednost sada procjenjuje na nevjerojatan iznos

Bandita je Roman Abramovič kupio još 2004. godine, a nakon renovacije, zahvaljujući kojom je pretvoren u jedan od najluksuznijih privatnih aviona na svijetu, vjeruje se da vrijedi oko 2,1 milijardi kuna. Vlasnik nogometnog kluba Chelsea i ruski oligarh, svoju avione drži u spremištu Harrods Aviation na londonskom Stansted aerodromu.

Najbolji svjetski dizajneri prema Abramovičevoj želji uredili su unutrašnjost, kojom prevladava boja kestena, zlatnim oblogama ali i drugim luskuznim metalima, kao i najfinijim drvom. Osim već standardnih spavaćih soba i kupaonica, u avionu postoji i banketna dvorana u kojoj može boraviti do 30 ljudi, kao i luksuzna kuhinja, ali i ured.

Osim što je jedan od najluksuznijih, The Bandit je i jedan od najsigurnijih aviona na svijetu, zahvaljujući najboljem sigurnosnom sustavu. Naime, Roman Abramovič na avion je dao ugraditi sustav proturaketne obrane, baš onakav kakav se nalazi i na Air Force One avionu, kojim se koristi američki predsjednik.