DAŠA ŽUKOVA

Fatalna Daša: Bila je u vezi s Maratom Safinom, Roman Abramovič zbog nje je ostavio suprugu, a njezinim čarima nije odolio ni bogati Grk

26.07.2019 u 07:13

Bionic
Reading

Mnoge je proteklih dana iznenadila vijest kako je bivša supruga Romana Abramoviča, 36-godišnja Daša Žukova, samo dvije godine nakon razvoda spremna za novi brak. I ovoga puta lijepo je Daši uspjelo u svoju mrežu uhvatiti bogataša - njezin zaručnik i budući suprug grčki je nasljednik brodograđevnog carstva Stavros Niarchos

Na rođendanskoj zabavi organiziranoj u čast 38. rođendana Daše Žukove uzvanici su ostali bez riječi kada je slavljenica sa svojim pet godina mlađim partnerom, grčkim nasljednikom brodograđevnog carstva Stavrosom Niarchosom, objavila sretnu vijest - par se zaručio i krajem godine očekuje ih i vjenčanje.

Među prvima su im čestitala mnoga poznata lica iz showbiznisa, a koji su bili gosti na zabavi. Bili su to David Beckham, glumica Liv Tyler, dizajnerica Tory Burch, ali i brojni drugi... Možda to nikome ne bi ni zapelo za oko da se Daša Žukova prije dvije godine nije rastala od prvog supruga, ruskog milijardera Romana Abramoviča, s kojim je dobila i dvoje djece.

Sa svojim najnovijim odabranikom Stavrosom Niarchosom prvi put viđena je već krajem 2017., samo nekoliko mjeseci nakon što je svijet doznao da se Abramovič rastaje i od treće supruge, i to na Art Baselu u Miamiju, kao i na događanju koje je organizirao njezin magazin Garage.

Kao par bili su pozvani i na vjenčanje bliskih prijatelja Karlie Kloss i Joshue Kushnera, a iako su se isprva svim silama trudili da ih se ne snimi zajedno, sada su popustili što se toga tiče. Ljubavna priča razvila se iz dugogodišnjeg prijateljstva, a mnogi tvrde kako Dašu već dugo nisu vidjeli sretniju.

No nema samo Daša Žukova ljubavni brodolom iza sebe. I Stavros Niarchos u svojoj ljubavnoj povijesti ima propale zaruke s manekenkom Jessicom Hart, kao i veze s Paris Hilton, Mary Kate Olsen i Lindsay Lohan.

  • +15
Daša Žukova Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ali tko je zapravo 38-godišnja Daša Žukova, žena koja je nakon ruskog milijardera u svoju ljubavnu mrežu uspjela uhvatiti još jednog bogataša? Rođena je 8. lipnja 1981. godine u Moskvi kao Daša Aleksandrova Žukova u bogatoj ruskoj obitelji. Otac Aleksandar Žukov bio je milijunaš koji se obogatio na nafti dok je majka Jelena bila znanstvenica, pa je Daša odmalena naučila da ne treba štedjeti ni na čemu.

No novac joj nije donio i pretjeranu sreću jer su se njezini roditelji konstantno svađali, ali i bili razdvojeni, što je na kraju dovelo do razvoda kada je imala tek tri godine. Skrbništvo nad njom dobila je majka te su se njih dvije 1991. godine, kada je Daša napunila deset godina, preselile u Ameriku.

Prvih nekoliko mjeseci provele su u Houstonu, a potom otišle u Los Angeles te je Daša nastavila školovanje u tamošnjoj židovskoj školi, da bi potom pohađala California's Pacific Hills School. Iako je kasnije upisala University of California, ubrzo se preselila u London i prijavila se za sudjelovanje u istraživanju naturopatskih lijekova, od čega je isto tako brzo odustala.

Njezin prvi javnosti poznat dečko bio je tenisač Marat Safin, no veza nije predugo potrajala. Kako se kasnije doznalo, jednostavno joj je dosadilo to što se Safin nije mogao odlučiti hoće li ili neće biti u vezi s njom. Lijepa Daša vratila se u Rusiju i nekako u to vrijeme, 2006. godine, upoznala je Romana Abramoviča, a on je zbog nje ostavio svoju tada drugu suprugu Irinu.

Par je svoju vezu isprva skrivao, a u tajnosti su se 2008. i vjenčali. Upravo na nagovor Abramoviča, u počecima njihove veze Daša Žukova je s poslovnom partnericom Christinom Tang pokrenula modnu liniju Nova and T. No ubrzo je moda pala u zaborav i započela je rad u nekoliko neprofitabilnih organizacija, ali i borila se za očuvanje kulture, posebice u Moskvi, u kojoj je otvorila muzej, ali i pokrenula časopis Garage.

  • +11
Roman Abramovič i Daša Žukova Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Daša Žukova, zahvaljujući vezi s Abramovičem, ali i svojim angažmanima i smislu za lijepo, ubrzo je postala jedno od najtraženijih lica na crvenim tepisima, u siječnju 2008. Vogue ju je proglasio najbolje odjevenom VIP uzvanicom, a i danas je nazivaju 'it djevojkom u svijetu umjetnosti'.

Poslovi su se samo nizali i Daša je vješto prelazila s jednog projekta na drugi, uz supruga i dvoje djece. Idila je potrajala sve do 2017., kada su svjetski mediji objavili vijest da se Roman Abramovič, nakon deset godina braka, rastaje i od svoje treće supruge, s kojom je dobio sina Arona Alexandra i kćer Leu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

From 🍝 to 🎭

Objavu dijeli Dasha Zhukova (@dasha)

Brak, koji je držao u tajnosti nekoliko godina, praveći se da mu je ona tek djevojka, okončan je službenom zajedničkom izjavom koju je objavio New York Post: 'Nakon deset godina zajedništva donijeli smo tešku odluku da krenemo svatko svojim putem, no ostat ćemo bliski prijatelji, roditelji i partneri u projektima koje smo radili zajedno. Obavezali smo se da zajedno odgajamo našu djecu.'

To iskustvo učinilo ju je bogatijom za, među ostalima, nekretninu u njujorškom Upper East Sideu, vrijednu nevjerojatnih 600 milijuna kuna, koja je nastala spajanjem tri kuće u 75. Istočnoj ulici, a koliko je točno dobila novca u brakorazvodnoj parnici, nije poznato.

I nakon razvoda nastavila je s lagodnim životom, putujući po svijetu i družeći se s bogatima i slavnima. Ljubavna priča sa Stavrosom Niarchosom započela je na dočeku Nove godine u Peruu, na kojem su, između ostalih, bili glazbeni magnat David Geffen te supermodel Karlie Kloss i njezin muž, a trebala bi završiti bajkovitim vjenčanjem čija je lokacija još uvijek nepoznata.