KONCERTI Su se VRATILI

Rock&OFF platforma donosi veliku ljetnu novost: Rock&OFF tour 2021

16.06.2021 u 18:11

Bionic
Reading

Nakon dodjele trećih po redu Rock&OFF nagrada, održanih u veljači, Rock&Off platforma ove godine predstavlja novu aktivnost - Rock&Off Tour 2021.

Sva tri dosadašnja dobitnika u kategoriji Velikog praska godine, kronološkim redom Rezerve, J.R. August i Je Veux u sklopu turneje nastupit će u šest hrvatskih gradova u kojima publika nema često priliku uživo poslušati mlade i kvalitetne bendove kao što je to slučaj u većim gradovima u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Rock&Off Tour 2021:

  • 25. lipanj Đakovo, King Rock Caffe - Je Veux i Rezerve
  • 26. lipanj. Kutina, Baraka - Je Veux i Rezerve
  • 02. srpanj Jelsa, Ljetno kino - J.R. August i Rezerve
  • 03. srpanj Knin, Klub A3 - J.R. August i Rezerve
  • 05. srpanj Samobor, Bunker - Je Veux i J.R. August
  • 09. srpanj Umag, American Bar - Je Veux i J.R. August

Na svakom koncertu nastupit će dva benda, osvajači nagrade 'Veliki prasak' nezavisne glazbene novinarske struke, a svaki bend će tijekom Rock&Off turneje svirati 4 puta. Svi koncerti će početi između 20 i 21 sat te biti održani po aktualnim epidemiološkim smjernicama. Cijena ulaznice za svaki koncert iznosit će maksimalno 30 kuna, pri čemu prihod ide klubovima koji ugošćuju Rock&OFF izvođače. 'Ideja ove turneje je omogućiti mladim glazbenim nadama da napokon zasviraju te se ujedno predstave publici diljem Hrvatske, da se klubovima i gradovima koji ustrajno podupiru rock&off glazbu omogući novi glazbeni program te da se publici u navedenim gradovima omogući pristup hrvatskoj kvalitetnoj rock&off glazbi uživo', rekao je voditelj projekta Davor Drezga. Za pokroviteljstvo ove turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH, glavni sponzor Rock&Off-a Iskon, pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja te organizator Unison - Hrvatski glazbeni savez.

'Iskonova glazbena karavana ponovno je u điru! Veselimo se susretima s koncertnim posjetiteljima, koje ćemo u odabranim gradovima po prvi put upoznati sa svojim aktivacijama. Rock&OFF pobrinuo se za sjajnu glazbenu selekciju, dok im mi donosimo još pregršt zabave, smijeha i poklona', najavila je Iskonova voditeljica odnosa s javnošću i sponzorstava Iva Vukšić. Treće izdanje nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off održano je 4. veljače ove godine u zagrebačkoj Tvornici kulture. Nagrada Rock&Off ove je godine dodijeljena u krugu nominiranih glazbenika, nažalost bez publike. Na pozornici zagrebačke Tvornice zasvirali su Alejuandro Buendija, Boris Štok, Je Veux, Mark Mrakovčić, Nika Turković, One Possible Option i Zvjezdan Ružić.

Irena Žilić i BluVinil također su se predstavili svirkom, s drugih zagrebačkih lokacija i predivnim snimkama drona dočarali svoju glazbu. U vremenu kada su koncerti uživo bili pojam koji je svima zbog pandemije koronavirusa neostvarena želja, organizatori nagrade Rock&Off su svirke uživo doveli u domove brojne publike. Rock&Off platforma do sada je iznjedrila i internet radio koji 24/7 emitira isključivo hrvatsku rock&off glazbu, platformu Skener koja donosi presjek svih glazbenih izdanja i koncerata po mjesecima, veliki Rock&Off pub kviz u suradnji s Iskonom na kojem je sudjelovalo gotovo 2000 kvizaša, a sve kulminiralo privatnim koncertom Vojka V za pobjednički team. Platforma Rock&OFF sadrži još i Malu školu Rock&Off novinarstva na kojem je sudjelovalo 12 novinara, a pet ih se aktivno nastavilo baviti glazbenim novinarstvom.