tuga za omiljenim pjevačem

Regija je zavijena u crno: Evo kako su mediji u regiji izvijestili o smrti Akija Rahimovskog

23.01.2022 u 09:30

Bionic
Reading

Iznenadni odlazak legendarnog pjevača rock institucije Parni valjak sve je ostavio u šoku. Kolika žalost je nastala, pokazuju i reakcije na Balkanu od glazbenika i onih koji su živjeli uz njegovu glazbu.

Aki Rahimovski i Parni valjak obilježili su hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća. Od kad se pročula šokantna vijest da nas je ikona hrvatskog rocka napustila, od njega se na svoj način opraštaju kolege glazbenici, obožavatelji, političari. Vijest o njegovoj smrti legendarnog popratili su i mediji iz susjedstva.

Tako slovenski 24ur piše da je preminuo legendarni pjevač hrvatskog rock benda dok bosanskohercegovački mediji govore o odlasku jednog od najvećih izvođača s jedinstvenim glasom i neponovljivim izvedbama. Vijest o smrti pjevača su objavili i gotovo svi srpski mediji. Kurir.rs je odmah prenio objavu službene Facebook stranici grupe Parni valjak.

Blic je pak vijest objavio na udarnoj poziciji na portalu i u tekstu podsjeća da je Rahimovski rođen u Nišu, ali se ubrzo s obitelji preselio u Skoplje. Svi većinom dijele neku zanimljivu anegdotu, najdraže koncerte, pišu o njegovom privatnom životu i kako je treći put u 'kasnim' godinama postao otac ili pak objavljuju pjesme koje je svojim neponovljivim vokalom obilježio Aki.

  • +9
Aki Rahimovski Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL