glazbeni svijet je zanijemio

Napustio nas je dobri duh rock'n'rolla: Akija Rahimovskog svi su obožavali, a uvijek je držao do privatnosti svojih partnerica i djece

22.01.2022 u 15:20

Bionic
Reading

Domaća glazbena scena u velikoj tuzi i boli oprašta se od još jedne pjevačke legende. U 67. godini preminuo je Aki Rahimovski, jedan ponajboljih rock vokalista u regiji. Na sceni je izgarao od energije i ljubavi prema glazbi i ekipom s kojima je dijelio pozornicu, ali svoj život je vješto čuvao od očiju javnosti

U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a. Osim mega uspješne karijere u Parnom valjku Aki Rahimovski okušao se i u samostalnoj karijeri s albumom 'U vremenu izgubljenih'. Bio je poznat i po brojnim humanitarnim akcijama i kako je kazao, to je radio srcem i dušom.

U travnju 2018. godine je doživio lakši moždani udar. 'Držim se za sada. Evo krenuo sam u toplice i vjerujem da će sve biti uredu kada je moje zdravstveno stanje u pitanju. Slijedi kolonografija i s tim bismo trebali završiti. S obzirom na to da sam optimist, nadam se da će sve biti kako treba i da ću se do kraja oporaviti', poručio je tada.

Oni koji su ga poznavali i imali priliku raditi s njim, reći će da je bio veliki radnik, vječiti pozitivac, emotivac i dobra duša. Sebe je uvijek opisivao kao glazbenika i nerijetko u svojim intervjuima isticao koliko uživa u svirkama, radu u studiju sa svojim dečkima.

'Dok budem ima zdravlja, sreće i pameti i dalje ću raditi ono što volim najviše na svijetu. Na kraju krajeva, muzika je moj život. Ne postoji penzija u muzici i siguran sam da ću se njome baviti do smrti', znao je poručiti. Bio je odličan kuhar i nogometaš, u društvu omiljen zbog vječne veselosti, a obitelj mu je bila svetnja.

Aki je svoj privatni život oduvijek skrivao od javnosti. U prvom braku dobio je sina Krustijana, a u drugom braku s Ingrid je proveo četiri desetljeća (s njom ima kćer Edinu), ali su rijetko zajedno bili u javnosti pa su mediji nerijetko nagađali kako izgleda njegova bivša supruga.

  • +9
Aki Rahimovski Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Nitko ne zna kako izgleda moja supruga jer privatni život mora ostati privatan. Moja supruga nije tražila da se eksponira uz mene i zaista, svaki put kada se pojavimo na nekom događaju, fotografi znaju da se ona ne želi fotografirati i ne fotografiraju nas. Često se znalo dogoditi da u novinama izađe moja slika s drugom ženom, a ona mi kaže: 'Otkad sam ja to postala plava?', ispričao je Aki svojedobno za medije u susjedstvu. Prije dvije godine dobio je još jednu djevojčicu s tajanstvenom Slovenkom Barbarom Vesel.

O djevojčici je prvi za javnost progovorio njezin brat Kristijan Rahimovski. 'Rođenje djeteta je lijepa stvar. Biti sretan je isto tako lijepa stvar. Moj otac ima 65 godina, ali na kraju, kad se povuče neka crta, najbitnije je za čovjeka da je sretan. Bitno je da je dijete živo i zdravo, da je moj otac sretan, kao i njegova partnerica', rekao je tada. Aki je o odnosu sa sinom rijetko je govorio. Rekao je ranije tek da je Kristijan njegova krv od koje ne može pobjeći te da se cijela obitelj znala okupiti u Skoplju na zajedničkim slavljima.

SPEKTAKULARNI NASTUP

Velikim koncertom u Beogradu Parni valjak proslavio 44 godine postojanja: Publika ih dočekala ovacijama

Pogledaj galeriju