JAMES CAMERON

Redatelj 'Titanica' demantira glasine da snima film o katastrofi Titana

17.07.2023 u 10:14

Bionic
Reading

James Cameron suočio se s lažnim glasinama da snima film o kobnoj imploziji turističke podmornice Titan u kojoj je poginulo svih petero ljudi tijekom putovanja do olupine Titanica

Holivudski redatelj James Cameron, koji je 1997. režirao Oscarom nagrađeni film 'Titanic' s Kate Winslet i Leonardom DiCapriom, u subotu je odbacio izvješća da je uključen u razvoj filma OceanGatea.

Na Twitteru je 68-godišnjak napisao: 'Obično ne odgovaram na uvredljive glasine u medijima, ali sada moram. Nisam u razgovorima o filmu OceanGatea, niti ću ikada biti.'

Cameron, koji je 33 puta posjetio olupinu slavnog prekooceanskog broda, rekao je za ABC News da je bio 'zapanjen sličnošću' tragedije podmornice Titan i potonuća Titanica 1912. godine.

OBOŽAVAMO IH!

Ovo su slavne dame koje znaju kako dostojanstveno stariti

Pogledaj galeriju

Britanski pustolov Hamish Harding te otac i sin Shahzada i Suleman Dawood poginuli su u turističkoj podmornici zajedno s izvršnim direktorom OceanGate Expeditions Stocktonom Rushom i francuskim državljaninom Paul-Henrijem Nargeoletom.

Titan je izgubio kontakt s pratećim brodom tijekom spuštanja 18. lipnja. Ostaci su pronađeni četiri dana kasnije, rasuti po morskom dnu oko 488 metara od pramca Titanika.