MasterChef

Razgovarali smo s pobjednikom ovosezonskog 'MasterChefa' Ivanom Temšićem: 'Život je prekratak da bismo jeli lošu spizu'

31.12.2021 u 08:39

Bionic
Reading

Dobili smo novog masterchefa. U 'dvoboju' s Goranom Milaković, u napetosti do samoga kraja zabavnog showa Nove TV, pobjedu je odnio kulinarski iznimno vješt 26-godišnji student. Šarmantni chef, favorit od prve emisije, osvojio je prestižnu titulu i novčanu nagradu od 200.000 kuna. Imali smo priliku razgovarati s njim za tportal

Ivan Temšić je od početka showa, točnije u svom prvom nastupu (rižoto milaneze sa škampima, gel od buzare aromatiziran češnjakom, a poslužio je i tartar od škampa) oduševio chefove Stjepana Vukadina, Melkiora Bašića i Damira Tomljanovića. Kako je stručna trojka rekla, visoko je postavio letvicu.

Splićanin je prije sedam godina došao iz malog sela u Koprivničko-križevačkoj županiji u Split na studij građevinarstva, no odustao je od fakulteta. Radio je sezonske poslove, a potom upisao turistički menadžment. Prije nekoliko godina počeo je intenzivno istraživati kuharice. Živi s djevojkom, s kojom dijeli strast prema kuhanju. Ljubitelj je rižota, a od začina su mu omiljeni bosiljak, menta, papar, đumbir i kumin.

Što vam je bio poticaj da se prijavite u 'Masterchef', jeste li imali ikakva očekivanja?

Prijavili su me prijatelji i poznanici, a očekivanja su svakako bila minimalna. Bio sam svjestan svojih afiniteta, ali prepreka je bilo previše, već sama audicija bila je mala pobjeda.

Što ćete uvijek nositi sa sobom iz showa?

Nove prijatelje svakako, i to mogu reći sa sigurnošću. Neki rituali, anegdote zauvijek će zauzeti dio moga srca, uz upoznavanje samog sebe kroz cijeli ovaj put u kuhinji 'Masterchefa', napredak i predanost.

Tko vam je bio uzor za to da se zaljubite u kuhanje i krenete u kulinarske avanture?

Život je prekratak da bismo jeli lošu spizu. Mogu reći da me kužina odmaknula od načina života koji sam vodio i u nju sam se zaljubio.

Kakvi su vam planovi nakon showa? Namjeravate li ostati u kulinarstvu?

Kužina za mene nije samo posao, već je gledam kao životni stil. Dinamično je to okruženje, cjeloživotno učenje i istraživanje, a iako ispred mene stoji mnogo prepreka, spreman sam na njih.

  • +10
Ivan Temšić Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo