SLAVLJE ZA 400 UZVANIKA

Vjenčanje godine u Španjolskoj: Udala se kći samozatajnog milijardera i vlasnika Zare

17.11.2018 u 11:12

Bionic
Reading

Marta Ortega, kćerka samozatajno milijardera Amancija Ortege, šestog najbogatijeg čovjeka na svijetu, čije se bogatstvo procjenjuje se na 63,8 milijardi dolara izrekla je sudbonosno da Carlosu Torretti, u intimnoj ceremoniji u obiteljskoj kući u Galiciji, nakon koje je uslijedila raskošna večera za brojne uzvanike

Nasljednica carstva Inditex, u čijem se sklopu nalaze modni brendovi Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home i Uterqüe, u petak je uplovila u bračnu luku, a to je bi uvod u vikend prepun slavlja i zabave, koji je uključivao koktel zabave i svečane večere za uzvanike koji su pristigli iz svih krajeva svijeta.

  • +15
Vjenčanje Marte Ortege, kćeri vlasnika Zare Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Plavokosa 34-godišnja Marta odabrala je neobičnu, ali prelijepu vjenčanicu s potpisom modne kuće Valentino, a mladence je ovjekovječio slavni fotograf Peter Lindbergh.

Marta je najmlađa od troje Ortegine djece, a zaposlena je kao senior creative consultant u Zari. Strastvena je jahačica već godinama, a prije šest godina udala se za poznatog španjolskog jahača Sergija Alvareza Moye, s kojim ima petogodišnjeg sina Amancija Jr-a. Par se razveo nakon manje od tri godine braka, a mlada bogatašica je novu ljubav pronašla u Carlosu Torretti. Njezin novi izabranik, Carlos Toretti i sam je dio modnog svijeta, sin je modnog dizajnera Roberta Torrette, a živio je i radio u New Yorku, gdje je bio agent modelima poput Adriane Lime i Kendall Jenner.

Nakon intimne ceremonije vjenčanje, kojoj su na zahtjev mladenaca prisustvovali samo članovi obitelji i bliski prijatelji, a koja se održala u rodnom gardu njezina oca, La Coruñi, uslijedilo je raskošno slavlje u Kraljevskom Yacht klubu, te svečana večera u jahačkom klubu Casas Novas u subotu navečer.

Mladencima je nazdravljalo oko 400 uzvanika, među kojima su se našla i neka poznata imena, poput monegaške princeze Charlotte Casiraghi, unuka pokojnog grčkog brodovlasnika Aristotlea Onassisa, Athina Onassis i Jessice Springsteen, kćeri Bruce Springsteena, s kojima Marta dijeli strast prema jahanju.

Baš poput svog oca, Marta živi povučenim životom i izbjegava intervjue, a o njoj se vrlo malo toga zna.

Njezino vjenčanje bila je i rijetka prilika da fotografi objektivom 'ulove' njezinog oca, samozatajnog osnivača i vlasnika Inditexa, koji je poslovno carstvo izradio na modnom biznisu, a prvi brend mu je bio megapopularna Zara. Ortega slovi kao vrlo samozatajan biznismen, ne pojavljuje se u javnosti niti ikad daje intervjue. Forbes procjenjuje da zaradi više od 400 milijuna dolare godišnje samo od dividendi, koje uglavnom ulaže u nekretnine diljem svijeta, od Madrida, Barcelone, Londona, Chicaga, Miamija do New Yorka.

  • +15
Marta Ortega Izvor: Profimedia / Autor: N.N.