vikend preporuka

Radio Slave u Mastersu

16.05.2017 u 13:21

Bionic
Reading

Fnck your dreams, this is heaven dovodi u Zagreb jednog od najboljih remiksera ikad

Bez obzira kakav zvuk volite, posljednjih ste se godina sa imenom Radio Slave jednostavno morali susresti, tvrdi Resident Advisor. To je samo jedan, a ujedno i najpoznatiji projekt Matta Edwardsa, engleskog techno i house producenta s berlinskom adresom i osnivača etikete Rekids. koji stvara i pod imenima The Machine, Canvas, REKID ili Cabin Fever. DJ Mag proglasio ga je jednim od najboljih remiksera ikad, a na popisu izvođača čija je djela obradio su i Armand van Helden, DJ Hell, Josh Wink, DJ Sneak te UNKLE. 

Kao DJ počinje nastupati još 1992. te vrlo brzo postaje rezident u Ministry of Sound. Otada je svirao u gotovo svim vodećim svjetskim klubovima, a u posljednje vrijeme redovito nastupa u berlinskom Panorama Baru i pariškom Rexu. Okušao se i u drugim umjetničkim područjima, pa tako njegov posljednji alter ego The Machine predstavlja multimedijalnu kombinaciju eksperimentalnog zvuka i vizualne umjetnosti. 

Matt preferira ploče naspram digitalne glazbe, producentski mu je uzor Carl Craig, a glazbeni pult voli dijeliti s Gerd Jansenom I Marcel Dettmanom, koje ističe kao vrhnuske glazbene znalce i DJ-e. Matt također ima potencijala prepoznati glazbene talente i nadolazeće zvijezde, pa je u sklopu REKIDS večeri, priliku svojedobno udijelio tada nepoznatoj Nini Kraviz, te Mr.G-u, i među prvima usmjerio pozornost na njih.

Kada stvara glazbu, Matt se prvenstveno oslanja na sluh, i većinu svog vremena provodi slušajući ju: 'Opsjednut sam zvukom i glazbom. Ja živim za glazbu te svaki dan ili stvaram ili tražim glazbu. Alati poput gramafona ili CDJ-a su sekundarni i nebitni, jer zadovoljstvo dolazi iz pronalaženja sjajnih skladbi i slušanja istih. To je poput ovisnosti.' naglašava Matt, koji osim glazbe voli snowboarding, grafički dizajn, umjetnost, i japansku kuhinju. 

Naša je preporuka da ovu jedinstvenu glazbenu avanturu u petak 19.05. nikako ne propustite, a osim Radio Slavea, u Masters dođite pozdraviti i domaćine Felvera i Jogardea, jer imati ovako veliko gostovanje u malom klubu poput Mastersa, u današnje vrijeme graniči sa nemogućim. Cijena karte je 80HRK.

FB event: https://www.facebook.com/events/1204505333006290/